2 rum klara..

..med tapetseringen! Kolla så fint det blir!VardagsrummetDatarummet/gästrum på första plan

Det är lite svårt att återge tapeterna till fullo på dessa korten, men de är randiga och det är samma "sorts" tapet, bara olika färg. Den turkosa i datarummet är så himla härlig!

I övrigt så har det hänt lite mer med trappen..Bara en del av räcket kvar, och det kan sättas när pappa har tapeterserat väggen i hallen.

Golvet i tvättstugan är också helt färdigt....snygt men lite skitet! Kommer nog mer till sin rätt när vi har städat av ordentligt! Ikväll grejade Jesper med lite av varje och Rolf fokuserade på dörrarna på första plan. Pannan är igång och vi har varmvatten i huset! :)Elektrikern förbereder golvläggning i klädkammaren, sista golvet nu!

Ha en hörlig fredag alla!

Ny vas & fix med handtag

I helgen inhandlades en ny vas på Blomsterlandet när jag och Lisbeth var där. Har länge tänkt köpa en stor och hög vas. Kikade på det när jag var på IKEA sist, men hittade ingen tillräckligt hög. Men på Blomsterlandet så fanns den!Tänk er den med fina vita, eller kanske limegröna gladioler i sommar! Eller kanske körsbärsris/videkvistar.. så fint!

I dag har jag varit ute på bygget en sväng. Har legat hemma i magsjuka och i dag mådde jag tillräckligt bra för att ta mig ut till bygget en sväng på eftermiddagen. Imorgon ska jag till jobbet igen! Ska bli gött att komma igång igen!
Jesper har fixat med handtaget till den andra dörren idag.. så här såg det ut! ;-)De har även meckat med pannan, fixat med räcket till trappen och Jesper har visat mig den belysning som han hade tänkt sig i trappen. Först tyckte jag lampan lyste för starkt, men man kunde dimra den, så det blir nog fint! Pappa har varit ute och målat och fixat och donat så i morgon blir det nog dags för tapetsättning! Kul! Jag har en fullspäckad dag i morgon; först jobba till 18,30 och sedan handla inför helgen och förbereda min sedvanliga tur till återvinningcentralen på lördag! På fredag bär det nämligen av till Göteborg på kvällen, så då blir det inte mycket gjort här hemma!

Jesper har ännu inte kommit hem och klockan är över 23 på onsdagskvällen. Får slå en signal och se till att han pallrar sig hem snart!

// Johanna

El & fiber!

I går var de och drog in del "riktiga" elen i huset, nu har vi alltså inte bara byggel! Å i nästa vecka kommer Varbergs Energi och "blåser" in fibern i huset också, så nu börjar även dessa grejer att falla på plats. Om jag inte har helt fel är även Magnus på plats för att fixa det sista med klinkersen i tvättstugan och Linus skulle nog hjälpa Jeppe med installationen av pannan. Fullt ös även idag alltså!


Ibland är det tråk med flyttkaos!


I fredags skulle jag iväg och bada och basta lite med systrarna, och när jag skulle packa på torsdagskvällen insåg jag att jag nog packat ner bikinin och även alla andra handdukar som inte används längre!.. Haha.. Bara att börja rodda i lådorna men hade en stark fundering på att skita i det och gå å köpa en ny bikini. Men trist om man inte hade hittat någon då!.. :) Så det var bara att ta sig an lådorna. Naturligtvis hittade jag bikinin, inte i första lådan utan så klart längst in, längst ner! Skit också!

Smygarna..

..är snart färdigsatta! Det ska läggas golv i gästrummet innan det fönstret kan göras, men sedan börjar det också bli klart. Det som ska göras med dem mer är ju att pappa ska spackla runt dem och måla så det blir snyggt!
Lite skillnad?!Snyggt tycker jag! Det ser ju så mycket mer färdigt ut helt plötsligt! :)

Trappinstallation!

I helgen har det pågått montering av trappan! Mucho spännande måste jag säga! Trappan var fint och det blev mycket mer plats i hallen än vad vi hade trott faktiskt, känns som det är en mycket rymlig hall vi får - nice!Idag är det Rolf som mest meckat med räcket till trappen o Jesper fortsatte med ett annat projekt i ett annat rum....just det: parkett! Detta rummet blir nog klart i dag och sedan är det bara lilla klädkammaren som ska göras också! Då ser vi ett slut även på golvläggningen, och visst är det härligt! :)

Eftersom det nu är vår (ja, för nu ÄR DET VÅR) så har jag inhandlat mig lite vårblomster och pyntat vårt fina hus! Lite kärring-varning på att ta kort på det och sedan dessutom lägga ut det på bloggen, men men.. so be it!

Det väl lite fint i alla fall?!

Ha en fortsatt härlig söndag!

Earth Hour 2011

Idag, den 26e mars är det Earth Hour, och man ska släcka allt ljus mellan 20:30 och 21:30 - är ni med?


Golvvärmen på andra våning...

..var Linus och installerade i veckan som gick. Med lite assistans från mig faktiskt! :-) Min uppgift var att hålla koll på trycket så att det inte översteg 1,5. Blev lite svettigt en gång när trycket bara ökade o jag fick hjärnsläpp och visste inte hur jag skulle göra, men sedan löste det sig!.. Haha!..

Golvvärmeslingorna på andra våning. De är i klädkammaren i anslutning till vårt sovrum så de kommer inte att synas sedan.Rörmokar-Johanna! :-)Å så blev det lite middagspaus med McDonalds, gott ibland.


Sista hyran betald!

Då var sista hyresavin betald! Wohoo! :-)


Toa-fix

Linus har varit på bygget i veckan och satt fast toastolen där uppe. Vi hittade ingen annan som vi tyckte var tillräckligt prisvärd & har inte haft tid att leta ordentligt heller.. Så, vi behöll de gamla. Tror inte jag har visat bilder på komoden och spegeln, men så här blev det!Toastolar är verkligen så himla fula! Men nödvändiga... ;-)


Adressändringen..

..postades idag! Den 18e april bytar vi folkbokföringsadress och ni hittar oss då på Bäckåkersvägen 17, 432 95 Varberg!Fick även hem den nya postlådan idag - helt sjukt snabb leverans!Snygg va?


Flyttkaos!

Hemma hos oss @Ringvägen råder totalt flyttkaos... Fy fan säger jag bara, ska bli gött när denna flytten är över!

Nu råkar vi ju fortfarande ha köksfläkten i vårt vardagsrum, så det kommer ju helt klart att underlätta när den är borta! Eller borta och borta, upphängd i mitt nya kök vill säga! ;)

Toaletten installerad!

Japp, nu behöver vi inte uppfinna några nödlösningar utan toaletten är installerad! :) På andra våning i alla fall, det som är kvar att göra är första plan. Har även fått sitsen som vi beställt extra, en "soft-close". Dvs att den stänger sig lungt och fint, den har liksom en inbyggd broms! Ganska smart tycker jag!Men som sagt, fy fasen vad det är fult med toastolar!

TACK!

Lisbeth var idag efter sitt jobb och hämtade en massa grejer från oss som hon sedan lämnade på Veddige Hockeys loppis. Stort tack "Loppe-Lisbeth"! :-) (Klicka på bilden..)

 


Det tar sig!...

Jesper har i veckan påbörjat parkettläggningen i hallen, eller fortsatt på parketten i vardagsrummet eller vad man ska säga.. Så här fint blir det!...Har också bestämt oss för barstol; Jesper beställde två stycken Pernilla på 63 cm höjd när han var och kollade på den! Gott att ha fixat det! Det "enda" som är kvar att fixa inredningsmässigt är egentligen soffa & soffbord. Sideboard och tv-bänk vet vi vad vi vill ha, men har inte köpt det ännu bara! Gött!KÖK!

Ja, jag har inte visat några bilder på köket ännu - bara en liten smygbild häromdagen när ni fick se min nyshoppade lampa. Nu är det i alla fall monterat och tänkte att jag kan bjussa på ett bildregn! Det är så klart en del kvar, bl.a. att montera handtag och justera luckor. Köket är från Marbodal och luckan heter "Sushi Svart Bets". Bänkskivan är vit och heter "Vit struktur". Har valt att ha en alu-kant på bänkskivan eftersom vi ska ha alu-vitvaror (som naturligtvis inte är levererade ännu). Vi kompletterar med en alu-sparksockel o har beställt vita glasskivor att sätta som stänkskydd... Kommer bli så snyggt när det är klart - och jag LÄNGTAR! Fast nu är det inte långt kvar.... Bildregn var det ja! Enjoy!
Får ta ytterligare några bilder i veckan för att visa mera!
Go with the flow..

Tydligen blir man väldigt "fixig" när man har tagit ett par koppar kaffe och två treo för att bota sin elaka huvudvärk jäklar i min låda vad här har donats! Viktiga papper, som av någon anledning blivit liggande ett bra tag, har sorterats och satts in pärmar. Har betalat räkningar, tagit fram sådant som ska tas kopior av och så vidare. Har kollat av med systrarna + svärmor och mamma när de kan vara med och städa + åka med till IKEA. Jag har beställt en ny brevlåda från flexbox.se (japp, så var den punkten helt avbokad) och satt in pengar till  mammas "grötprojekt" och så vidare.
Nu återstår det att ta fram det som Lisbeth ska komma och hämta i morgon till loppisen & sedan blir det nog sängen. En rätt effektiv kväll ändå, trots huvudvärk!

Ja, apropå bevlåda. Jesper fick ju en kanonfin brevlåda från flexbox.se när han fyllde år av mina systrar. Vi trodde att vi skulle klara oss med den, men nu har ju posten beslutat sig att vi ska ha alla lådorna på samma ställe. Vi vill gärna ha den där fina brevlådan vid huset så därför behövde vi ju fixa en till. Gärna låsbar, man vet ju aldrig! Så, istället för att yra runt halva stan och kanske hela Veddige så gjorde jag sonika så att jag beställde hem ytterligare en brevlåda från Flexbox!En sån här blev det, blir nog bra! Just nu ger de också 10 % rabatt om man "gillar" deras grupp på Facebook och anger "facebook10" vid beställningen. Har handlat en del online nu och måste verkligen tipsa om att när man har hittat något man gillar och ska klicka hem, så googla företagets namn + "rabattkod" innan ni lägger klart beställningen. Det finns hela sajter som enbart innehåller rabattkoder från olika företag! Kanske bjussar de på 10 % eller gratis frakt bara man anger ett "kodord" vid beställningen. Hur smart som helst!  :)

Huvudvärk...

..får man när man tänker för mycket! Just nu är det mycket som snurrar! Mycket med huset, flytten & samtidigt en hel del förändringar på jobbet med nya chefer och liknande. Men men..

Igår del-fixade jag en av punkterna, adressändringen. Det som är kvar på den punkten är alltså att fixa en postlåda till den 18e april! Har även kommit på ytterligare en punkt - fönsterputs! Har tänkt att få dem ordentligt putsade på både in- och utsidan innan inflytt. Lisbeth tipsade om Eriks Fönsterputs som en arbetskamrat till henne hade abonnemang hos.. De putsar fönstren utvändigt ca 4 ggr per år! Lät ju helt sjukt bra! Kollade deras hemsida och det verkar vara riktigt billigt också! Ska ringa dem i morgon och få en offert tänkte jag, helt sjukt snurrig prislista! Är det någon som har några "fönsterputsartips" annars?


Arbetet med...

...elcentalen har påbörjats på allvar! Här har vi elektrikern in action...


Net@seaside

Jaha, då har jag ögnat igenom Varbergs Energis hemsida igen efter jakten på det bästa telefoni-, bredbands-, och tv-abonnemanget. Valet föll på Bahnhofs paketerbjudande på telefoni och bredband. För TV:n blev det IP Sweden (ett Kungsbackaföretag byt the way). Får tro att det blir bra!

Alltså, kan vi boka av listan igen..

 • Välja ny telefonoperatör och fixa så det gamla numret flyttas med.√
 • Säga upp alla "extratjänster" på Glocalnet. √
 • Säga upp Varbergs Energi i lgh. √
 • Fixa med avtal med el-leverantör i Bläshammar.
 • Fixa soptunna + hämtning till huset. √
 • Fixa postlåda + adressändring.
 • Prata med Vivab om vattenmätare. 
 • Säga upp kabeltv i lgh. √
 • Fixa ny "tv-leverantör" till huset. √
 • Säga upp nuvarande bredband och fixa ny leverantör till huset. √
 • Fixa så att hemförsäkringen flyttas med till huset. √

Det som är kvar är alltså;

 • Fixa med avtal med el-leverantör i Bläshammar.
 • Antar att det löper vidare med Varbergsortens Elkraft om man inte gör någon ändring?! Antar att elektrikern i familjen har koll på detta...

 • Fixa postlåda + adressändring.
 • Ja, det borde man ju kunna ta tag i också. Kanske ska vara veckans projekt? Har de brevlådor på Gekås eller?

 • Prata med Vivab om vattenmätare. 
 • Hm.. knepigt detta här med listor ibland.. Jag har gjort en liknande notering i min kalender - men kommer inte ihåg vad det är man ska göra?! Får nog prata med byggmästare Aronsson om detta! :-)

  Det var nog allt. Har även bokat in flyttstäd till den 2e maj, så nu börjat det lika något på den fronten också!     Barstolar...

  Har letat efter en snygg barstol väldigt länge. Kraven är att ryggen ska vara hög, den ska inte kännas plastig och vara stabil. Detta har visat sig vara mycket svårt.. Var inne på EM i helgen och såg över deras sortiment. Det var inte mycket att hurra för, men de har ju denna  modell..  Stolen heter Pernilla och det är denna som mamma o pappa har. Nu är den på bilden en helt vanlig stol, men barstolen har lite längre ben (nähä?!?) och lite lägre rygg. Kostar 1490 kr/stol och finns i två höjder, 63 cm och 74 cm. Skulle tro att 63 cm är den som blir bäst hos oss i så fall. Har verkligen tittat överallt och googlat en del på nätet utan att hitta något annat som vi fastnar för. Så, nu ska Jeppan bara in på EM i veckan och kika på dem. Och så får vi se sen.. barstolsjakten går vidare!

  Söndagen bjuder på...

  ..städning på vinden och lite bakning skulle jag tro! Än så länge har jag diskat och röjt lite allmänt + kollat klart på filmen som jag somnade från i går kväll. Vi klämde två filmer som de sanna "cineasterna" vi är! Första var "Unstoppable" med Denzel Washington och Chris Pine. Mycket spännande film men ett mkt förutsägbart slut! Men helt klart sevärd. Sedan drog vi även igång "The Other Guys", en komedi med Will Ferrell och Mark Wahlberg. Ja, Mark Wahlberg - lite otippat i en komedi men de var geniala! Haha.. Men det var helt klart de sista 20 minuterna som gjorde filmen sevärd... Will Ferrell är grym! :-) Ja, i går somnade vi båda framför TV:n och jag vaknade 04:40 i natt - fortfarande i soffan... Så det var bara att gå upp och dra ett par tag med tandborsten och sedan lägga sig. Jesper var duktig i dag, kom upp vid 7-tiden och sedan ut till bygget!

  Som sagt; idag ska vinden få sig en omgång, jag hann aldrig med det igår - var på bygget ganska länge och sedan stod handling + matlagning på schemat. Packade några ytterligare lådor igår också.. Hann med en sväng till Rusta också och köpte denna "vedkorg";

  Endast 149 kr på Rusta. Det är en sån där korg som är tillverkad av gamla bildäck. När de kom för några år sedan minns jag att de var svindyra. Detta är kanske inte en "äkta" sådan korg, men den funkar tycker jag!

  När jag & Lisbeth var på Överskottsbolaget förra helgen, så inhandlades även ett par "plastkorgar" som kanske kan komma till användning i trädgården eller kanske som tvättkorg?  Ha en härlig söndag!

  Ventura design

  Jag o Lisbeth var på Blomsterlandet förra helgen och passade då på att ta en sväng in på Shine. Då noterade jag att den där lampan jag har kikat på - den i silverkrom - var nedsatt till 995 kr. Åh vad jag blev köpsugen! Men; nu har vi ju en lampa till vardagsrummet & vi har ju sagt att vi ska börja med den, så jag fick allt hålla mig! Vi sprang även på en annan lampa som fanns i golvstående och olika storlekar som vanlig "fönsterbelysning" typ. Supersnygg.. Men, det blev inget köp denna gången. Kunde inte släppa tanken på den där snygga golvstående lampan som hade passat så bra i vardsgsrummet... så i torsdags efter jobbet tog jag bilen till Shine och slog till!  Lite sned och vind just nu, men med lite justering o bort med plasten om själva lampskärmen så kommer den bli kanonfin!  Dubbla lager med plast som ska bort..

  Lampan kommer från Shine som sagt men är av märket Ventura Design.


  Lördag 19e mars

  Parkettläggningshelgen med stort P! Vardagsrummet skulle som sagt få sig en duvning och det blev klart idag också! Så himla fint och bra! Svågern Tilly var hjälpreda och det gick som hejsan..  På plattan läggs lumppapp och plast. Sedan parketten.. Lumppappen är gjord av pappersmassa och textillump har vi googlat oss till idag!  Halvvägs  Himla fint! Har ingen bild på det färdiga resultatet, men det kommer nog så småningom... :)

  När grabbarna grus höll på med golvet fick svärfar ta sig an foder och lister på andra våning. Och kolla här; sååå fint!  Ser ju färdigt ut!.. Ja, visst ja - det ÄR JU KLART!! :-)

  En träbit sätts som en "fjäder" för att hålla tröskeln på plats...  Rolf "skjuter" dörrfoder...  Snygg eklist på plats! Detta rummet är nog så gott som klart nu så det blir snart att städa ur och sedan påbörja flytten! :)

  Idag bjöd bästa mamma på Semel-fika också! Tack! :-) Amanda & Magdalena joinade oss på bygget och Amanda tryckte i sig en hel semla, 3 pepparkakor och tre stora skivor vattenmelon!.. Gött! :-)

  Ha en härlig lördagskväll!

  Städning & parkettläggning

  Idag lördag ska det läggas parkett i vardagsrummet. Igår efter IKEA var vi på bygget och städade av så att det bara var att börja idag. Drygt att städa vid halv nio-tiden på en fredagskväll, men vi får härda ut - en månad kvar som sagt!

  Stor skillnad mellan städat och ostädat som ni ser!...

  Bilder på parketten kommer i eftermiddag....

  Det närmar sig...

  ..inflytt för våran del! Planen är att flytta i påskveckan men jag skulle gissa att det blir ett par veckor med lite "dubbelt boende". Vi får väl se när det närmar sig ännu mer. Idag är det alltså den 19e mars vilket betyder att det är ca 4 veckor kvar. Herre gud, ett tvåårsprojekt närmar sig sitt slut - vad gott det känns! Eller "slut" - det är det ju inte för att vi har flyttat. Vi har garage, trädgård och uteplatser + balkongen kvar att fixa. Men men, då är vi ju på plats i alla fall!! :)

  Igår blev det en sväng till IKEA igen, hade tänkt beställa hem tvättstugan. Dock var det så sjukt dryg personal på plats igår, att vi båda lessnade! Men, vi fick skrivit ut en lista på det vi ska ha i alla fall och så blåser jag och förhoppningsvis någon av mammorna upp en dag och plockar med oss det vi ska ha + lite till! :-) Igår blev det typ ett par små brickor, bordstabletter och en glasburk. Ändå kostade besöket 500 kr.. Men, det är väl så det är. Inträde typ?! ;-)

  Nu är parkettläggningen på andra våning helt klar och egentligen börjar hela övre våning att ta sig riktigt bra. Det som ska göras klart nu är listningen och så ska det sättas foder runt dörrarna. Badrummet är ju inte helt klart heller men det är smågrejer som ska fixas. Det ska också tapetseras en fondvägg i sovrummet och spacklas runt fönstren i vardagsrummet.  Inte långt kvar...  Klart!

  I veckan har dörrarna åkt i också..  Addera Bas från Kungsätersdörren. Visst känns det lite roligt att ha "närproducerade" dörrar?  Dörren till toaletten. Är sjukt nöjd att vi valde att lägga till den lilla rutan i dörren för att markera att detta är en toalett. Men, smakar det så kostar det... 1700 kr/dörr har jag för mig. Helt sjukt!  Vit färg på väggarna i vardagsrummet - sååå fint!! :-)

  Idag ska jag fortsätta packningen, har köpt 30 flyttlådor hittills och får nog åka och köpa några till tror jag. Skulle tippa på att vi landar på 50 lådor innan vi är klara!  När det är listat i ett av de små rummen kan jag städa ur det och sedan börja flytta lådor lite smått. Ska även laga lunch till byggarna och idag blir det korvstroganoff med ris!

  Parkettläggning!

  Just nu pågår parkettläggningen för fullt! De två smårummen + sovrummet på andra våning är klara och nu väntar allrum + hall på att få sig en omgång! Det som är lite knepigt är att det ju ska fästas räcken för trappen och så, och det ska tydligen vara lite knepigt..  Voilá!  Aronsson får hjälp av Tilly! Tack P!
  Paket å mer parkettläggning..

  Idag har Linus, Rolf & Jesper jobbat på bygget! Fullt ös med andra ord! Linus fixar med det han kan allra bäst, dvs rördragningen och Jesper lade parkett och Rolf satte de där små distanserna för smygarna. Idag blev det litet kaffe och macka + hembakt banankaka med choklad! Tack Lisbeth för receptet! Supergott!  Jeppe har påbörjat parkettläggningen i hallen på andra våning...  Lite tjorvigt här i hörnet!...  Sågstationen har flyttat ut på balkongen! Kallt men smidigt!...  Linus the plumber  Kranen på plats i köket!

  En liten halvdålig bild, men måste ju visa att jag även fick dokumenterat att Roffe Poffe arbetade på som han skulle! ;-) De där små träbitarna på golvet är det som sätts i karmen typ..  Å så fick jag idag äntligen hem mina beställda varor från favoritsaker.se - "duschbehållarna" från Koziol. Blir nog fint i duscharna!


  Tvättstugan...

  I tvättstugan är nu golvet lagt och det ska fogas och fixas lite! Pappa har satt väv och målat en gång, så det går framåt även där!  Lim stryks på väggarna...  Å sen sätts väven...  Fixa o dona...  Tjustigt va?! :-)

  Dåligt med uppdatering!

  Ja, fyy... mina bloggningar går i skov märker jag!.. Bloggar duktigt ett tag med ett inlägg om dagen och sedan ingenting på flera dagar, eller kanske flera veckor! Jag läser dock ett helt gäng bloggar varje dag på iPhonen... Försökte se om blogg.se hade en app som man kunde uppdatera sin blogg med, men just nu verkar det inte finnas.. Men är på G har jag läst! Får hålla tummarna! ;-)

  Sedan sist har det väl blivit några inköp och en massa fix i huset! I fredags var vi och hämtade vårt bord som vi köpt på Chilli. Deras centrallager ligger i Kallebäck, Gbg. Vi hyrde ett släp och drog dit på fredagen efter jobbet. När vi kom fram så gick vi in genom dörren.. trodde vi! :-) Bakom disken stod två glada killar och hängde och när vi kom fram slängde jag käckt fram vårt kvitto och sa; "Hej! Vi ska hämta ett bord!" Svaret var asflabb och "Ja, det ska vi också!!" Det visade sig att porten till lagret stått öppet och vi gick in där i tron om att det var den rätta ingången. Vi missade dörren vid sidan av där kunderna skulle gå in! De två killarna "bakom" disken, var egentligen två killar som stod vid disken och väntade på att få hjälp! Det roliga var också att en annan kille gjorde exakt samma grej som vi, typ 30 sekunder före oss och sedan gjorde ett annat par samma som oss typ 1 minut efter oss!.. Höll på att knäcka mig!!

  När vi fått med oss bordet stack vi en sväng till IKEA Bäckebol och Bauhaus. IKEA Bäckebol är faktiskt mkt fräschare än Kållered och det är lite annorlunda. Köpe ett fint fruktfat, några servetter och ett par filtar. Kollade in deras stolar som vi tänkte handla till det nya bordet, men nu har vi bestämt att vi satsar på de vita i alla fall.. De kändes väldigt ranliga och allmänt halvtaskiga... Passade även på att kolla in sofforna, och det kanske finns lite potential på IKEA i alla fall...  Ny kavel + "bakduk" i silikon från Chilli.. Eftersom vi har en laminatbänkskiva så funkar det inte så bra att baka direkt på.. tänkte kolla om detta funkar!  Två snygga ljuslyktor från MIO.  Nya underlägg till matsalsbordet.. Inte den bästa bilden kanske men ändå!
  Fanns även i andra färger.. funderar på att slå till på limegröna också! Fräscht!


  RSS 2.0