Platta på mark x 2 - check!

I fredags den 28e maj gjöts bägge våra plattor, både den till huset och den till garaget. Till vår hjälp hade vi Jonas + medhjälpare på Kungsbacka Betongtjänst! Betongen leverades kl. 7:00 från Sydsten (sorry Benke!!) och allt var fyllt vid kl. 11 ungefär. Tyvärr började det regna vid lunch och därför kunde killarna inte slipa plattorna, men det gjorde inte så mycket. Det fixar vi i veckan med torrslipning. Nästa steg blir att få upp garaget - planerad start för det blir inte helgen som kommer utan helgen efter det.

Här kommer lite bilder från gjutningen...

// JohannaPlattan fylls med cement!...Dags för huset...

Blankt och fint.. dock hänger regnet i luften.Jonas + medhjälpare!Klart!Två nöjda byggare!


Imorgon gjuter vi!

Tänkte bara meddela att i morgon den 28e maj 2010 kommer "gjutarkillar" och betongbil till bygget - imorron gjutes plattorna till huset och till garaget! =)

Fortsatt grejande med grunderna...

Helgen och kristihimmelfärd har gått åt till att fortsätta greja med grunderna. Nu är allt arbete för Linus (dvs rörmokeriet) klart tills dess att gjutningen är klar.. Vad som är kvar att göra innan gjutning är lite mer armering. Det närmar sig alltså gjutning, vi siktar på vecka 21!Linus grejar med rören!..På Kristihimmelfärd var Patrik hos oss och hjälpte till.. Dock efter en del tjat på sin sambo för att få lov! ;-) Tack Patrik!Bra att ha ordentliga arbetsbilar..Vi har totalt 7 st golvvärmeslingor i plattan.Mycket rör blir det...Jesper armerar i voten."RoffePoffe" fixar armeringsmatta! =)

Sedan var det ju en skottkärra som skulle sättas ihop... Jag hade väldigt svårt för att få ihop det och trodde ett tag det fattades delar och att det var gjort alldeles för få hål...Visst ser det svårt ut?Det var visst inte så svårt.. i alla fall inte om man heter Linus & Jesper..
Jaja, jag är väl bra på nått annat??? ;-)

// Johanna


Grundläggning hela helgen!

Nu var det länge sedan jag uppdaterade bloggen så nu är det dags för lite lägesstatus. Ihelgen har vi arbetat med grunderna. I lördags var det Jesper, Rolf o Bert som var ute å grejade och idag kom även Linus o kopplade in vattnet och fixade med en massa andra rör och så fick vi uppbackning av Jespers farbror Kjell! Mycket välkommet! Igår blev det bara McDonalds till lunch eftersom vi hade haft gäster som övernattade (firade Jeppes 30-årsdag lite lätt) men idag (söndag) bjöds det på köttfärsås och spagetti! Någon som har mer mat-tips till kommande luncher? Lisbeth o Lotta kom ut en sväng på eftermiddagen och Lisbeth hade laddat med bullar o goa kakor! Mums!

Här kommer ett litet bildspel...

// Johanna


Japp, även jag hjälper till! När jag kan iaf!...Pappa Bert i sin älskade YIT-jacka! ;-)Jeppe in action..
Kantelementen för huset är på plats..Linus & Jeppe grejar med rören till avlopp m.m.Kjell, Bert o Rolf grejar med grunden till garaget.Söndagens lunch avnjöts i husvagnen, köttfärsås med spagetti!

Fika!Utstakning av huset

Imorgon, den 4e maj 2010 kl. 13 kommer en kommun-kille ut till Bläshammar 5:16 och stakar ut hus + garage! Spännande!

Markarbeten

I veckan som har gått, dvs vecka 17 har det hänt grejer! I onsdags var det byggsamråd och på torsdagen + fredagen var Jeppe + vår grävare Lennart Axelsson ute vid tomten och fixade och donade! Nu är vi på gång!

I veckan som kommer kommer kommunen för att staka ut huset, sätta höjd m.m. (tisdag), på onsdag blir nog det mesta av markarbetet klart och helgen går åt till att mecka med kantelement m.m. till grunderna.  Här kommer lite bilder! Enjoy!Ungefär här blir vår garageuppfart. Om ett år är det förhoppningsvis stensatt just här!

Lite olika höjdangivelser...Stenen kommer från Bröderna Larssons Grustag - i Veddige såklart! :-)Lennart Axelsson är vår grävare. Han var också hos mamma & pappa.Mkt sten blir det, än så länge har de kört ditt ca 100 ton!.. Helt sjukt!
Jesper har satt upp lite "profiler" - ska användas för att spänna upp snören när man ordnar med grunderna.

// Johanna

RSS 2.0