Valborgsmässoafton....

..firas med att fixa i casa Aronsson/Ottosson! Har idag varit inne på Cheapy och inhandlat oss ett stycke Pelly hyllsystem! Vi har inte inrett någon av våra två klädkamrar ännu och eftersom alla våra kläder i stort sett ligger nerpackade verkade det som en vettig idé att börja på med det nu. Så här fint blev det..Har bara precis börjat packa in och det känns som att denna klädkammare kommer att svälja en hel del. Detta är den som ligger i anslutning till vår tvättstuga.Fick även plats med en lite mindre hylla på kortsidan.Så här ser tvättstugan ut! All inredning kommer från IKEA och tvättmaskin + tumlare ingick i byggsatsen till huset.


Målet för dagen var att fixa i vår klädkammare och att göra klart själva tvättstugedelen. Här fixar Jeppe med sparksockeln o vi har därmed lyckats med vårt mission!...  Det som är kvar nu i tvättstugan är att bygga in pannan i "toppen" och att sätta hyllor på andra långsidan. i morgon väntar klädkammaren på andra våning... Till dess: SKÅL!


"Inflyttningsfest"

Lördagen den 16e april gick det stora flyttlasset! Det firades med att bjuda på lite mat och dryck till de som hjälpt till med flytten och städet. Maten kom från Matboden på Lugnet och jag måste säga att maten var god och prisvärd!Många hjärtliga skratt blev det denna kväll och konstigt nog kom de värsta skrattattackerna när vi delade med oss av diverse "fylleminnen".. Haha!Ja.. hm.. say no more!


Trädgårdsmöbler

På nya postlådan har jag inte satt upp någon "Ej reklam"-skylt, så det ramlar in en hel del reklam. Fick ett blad från Jysk, och de hade en del trädgårdsmöbler på erbjudande nu. Har funderat en del på vad vi vill ha och vi behöver något som är rätt så underhållsfritt och som ska kunna stå ute på vintern då vi inte har något klockrent förvaringsutrymme för trädgårdsmöblerna. Ja, det skulle väl vara garaget, men då kommer man ju ABSOLUT INTE få in någon bil (som antagligen inte kommer stå där inne, ever)! Mamma o pappa har både bord och stolar som är i något som kallas "non-wood", som kan stå ute på vintern och inte behöver oljas eller nått sånt - det är väl gjort av plast eller liknande. Kikade i alla fall i bladet från Jysk och fastnade lite för detta... 


Det är 95 cm brett, 73 cm högt och är 2 m brett, med hjälp av klaffar kan det blir 2,5 m. Kampanjpris 4 999 kr för 4 stolar och bordet, köpet man till 4 stolar till landar det på ca 7600 kr. Är det ett bra pris?


Första flyttlasset! Vilken känsla...Första flyttlasset gick några dagar innan den "stora" flytten. Jag och Jesper skulle till tippen och sedan hem till lägenheten och hämta köksfläkten och tänkte att äsch, vi slänger väl med oss några flyttlådor också. Vilken känsla att bära in dem i huset!.. :-)

The Royal Wedding

Just nu sitter jag här och laddar upp bilder som jag tagit och kollar samtidigt på TV:n och på "The Royal Wedding" - idag är det dags för Kate att få sin William. Kul att få se så många fina klänningar och vilket pådrag!

Här hemma på Bäckåkersvägen blev det sovmorgon idag, har varit uppe tidigt varje dag denna semestervecka så det var riktigt skönt! Har under veckan haft besök av Rick på Tvååkersmarkisen som varit och mätt och ska komma med en offert på lameller och persienner. Igår var jag hos tandläkaren kl. 8:10 (!) i Veddige och hämtade Amanda på dagis kl. 14 - sedan hade vi en mysdag jag och Amanda! Har även hunnit med en sväng till Gekås och en sväng till IKEA - på samma dag! Var ganska trött efter den dagen kan jag säga...

Och i huset då? Jo, det fixas och donas mest hela tiden!..."Sideboard" från IKEA, från serien Bestå. Mycket bra serie där man kan bygga ihop som man vill. Detta är en del som är 120 cm och en som är 60 cm. Vecka 15 började de sälja "glastoppen" och det gjorde att möblen känns väldigt mycket mer gedigen. Detta var precis som vi ville ha det, kul att kunna få ihop det på det sättet - både bra och billigt! :) Lampan är från Gekås och är förvillande lik den lite större silvriga lampan som jag visat på bild sedan tidigare. Endast 299 kr - som hittat!Glastoppen kostade bara 300 kr på IKEA, glas som brukar vara så himla dyrt.Har satt upp två hyllor jämte vår köksfläkt, lite istället för tavellister. Snyggt! Konsolerna och hyllplanen är från IKEA och alltihopa kostade knappt 400 kr. Under hyllorna har jag satt en nätkorg som jag köpte på Village (presentkort från Jesper på min födelsedag) och den gillar jag jättemycket, snyggt med lite lök och så där i. När man om några år kanske har några pallkragar och fått odlat sallad, morötter och annat så tänker jag att man kanske hämtar in sina grödor i denna fina nätkorg!.. Vad då, planerande? Jag?? :-)Kan även tipsa om Leilas fina "a piece of cake" - bra recept och grejer man känner att man verkligen kan göra! :)

Ha nu en fin dag allesammans!

På plats!

Ja, kära läsare (om jag har några kvar vill säga) så har äntligen flytten gått och nu har vi bott i huset i en dryg vecka! Det känns dock som att flytten gick för länge sedan, konstigt! Lämnade nycklarna till lägenheten igår så nu är vi verkligen bara i huset och det känns kanon. Jag har semester denna veckan och har idag varit både på Gekås och IKEA så nu är jag helt slut!..

Jag ska ta en massa kort på en massa nytt som är inhandlat och lägga upp - det kommer, var så säkra!

Nu hälsar jag god natt från Bläshammar!Fina el-ramar..

Nu har Jésper fått hem ramarna till tryckknapparna och så här snyggt blev det!

Allt ovan kommer från Hager.

Det är så roligt, Jesper har lagt till sig med en ful ovana... När han är på väg hem från bygget, så ringer han mig. Inte för att han har något särskilt att säga, men för att det är så tråkigt att köra bil. Så där sitter vi och hummar och säger "jaha,jojo..så kan det vara" tills han i stort sett står i hallen. Haha!

Ha en härlig fredagskväll allihopa! För min egen del bär det av till Göteborg och ett par glas vin blir det nog allt! :-)


RSS 2.0