El-centralen på plats!Ganska "bitig"! ;-)

Badrummet på andra våning...

På andra våning har vi även där påbörjat badrummet. Där uppe tar det lite längre tid med golvet, eftersom det ska spaklas och grejas ännu mer om man säger.. Dessutom ska man lägga i golvvärmeslingorna, vilket ju redan ligger i plattan där nere..Linus har dragit fram rören som de ska sitta sedan!..

Jesper "klistrar" fast gipsskivan i i golvskivan. Å sedan skruvar man dessutom fast den. Golvet ska nog inte kunna röra sig någonstans!!Halva klart!Mycket kakel o klinkers blir det!

// Johanna


Klinkers på plats!

I veckan som har gått + i helgen har Magnus varit ute hos oss och börjat med tätskikt (som ni sett sedan tidigare) och nu även börjat lägga klinkersgolvet på nedersta plan! Även Linus har varit ute hos oss och grejat med alla slangar och grejer som ska vara till avloppet och vattnet.Detta är plattan som ska ligga på golvet där uppe.Mosaiken som ska ligga i duschen på andra våning + en pelare på väggen i duschen.Första plattorna kommer på plats!Några plattor behöver skäras till..Nästan alla stora plattor på plats!


Klart!


Belysning

Ja, det är inte så mycket belysning som just jag behöver "oroa" mig för till huset, eftersom jag har en alldeles egen elektriker som tar hand om den delen!.. Vi har ju ganska mycket spottar och nu har vi nog löst sänglampsproblemet genom att montera en skena i snedtaket. Självklart behövs en del andra smålampor och så där, men det stora som vi behöver få till är en stor lampa att ha över matsalsbordet. Jag har hela tiden tänkt att vi ska ha två stora likadana lampor hängandes jämte varandra, men jag har nog ändrat mig nu och vill nog bara ha en.. Eftersom vi har ett så mörkt kök gäller det att få in så mycket ljus som möjligt så det blir nog en vit eller transparent lampa. Har kikat en del på nätet och hittat några snygga... Vad tycker ni?Kartell Fly. Bild från Rum21. Pris 1880 kr.


 
Kartell. Gé Pendel. Även denna bild från
Rum21. Pris 1750 kr.

Ja, det är svårt det här med lampor! Har även funderat på en sådan här..


"Sixten", från Mio. Finns även i vitt (vilket det skulle bli i vårt fall i så fall). Pris 790 - 1190 kr (exkl. upphängning).

Ja, mycket snyggt finns det! Det är bara att leta vidare o se när vi hittar det som passar oss!

// Johanna


Glad första advent!Jag vill önska alla en härlig första advent! Visst är det mysigt att få tända första ljuset?!...

Kram // Johanna

Lussekatter!

Igår bakade jag lussekatter! Blev ganska bra, men första plåten kvar inne liiite för länge så de fick lite för mycket yta. Men är rätt nöjd ändå, för de var riktigt goa! Längtar dock tills jag har mitt nya kök i huset, tänk vad gott att lite bättre plats, en bättre ugn & en hel frys att fylla med massa gott! :-) Jag längtar!Passade även på att ta glöggpremiär!...
// Johanna

En helt vanlig onsdagkväll på bygget!

Idag var Linus ute o hjälpte Jesper med badrummen. Han drog in slangarna där vattnet kommer in och så fixade de även med golvvärmen på andra plan.Övervåningen..
Första plan..
Helgen som gick...

I lördags passade jag, mamma & pappa Lukas & Amanda eftersom Karro & Patrik var på Asia Spa o njöt! Vi hade jättemysigt o barnen byggde en snögubbe på bygget & hemma i Tångaberg så bakade vi lussekatter. Mys!Lukas är nöjd över sin fina snögubbe.. Amanda ville inte vara med på bild!

I huset pågick även där febril aktivitet - bl.a. fixades det klart med ytterväggarna, all spånskiva är i stort sett satt klar. Även badrummen är helt gipsade på båda plan.

På söndagen stack pappa ut till bygget o fixade lite, även Rolf kom ut o fixade med vår skeva balkongdörr.Pappa sågar upp små bitar med "gles" som ska sättas i ändarna på taket typ..för att ha något att skruva gipsen i!Sista glesen i taket sätts. Den kunden inte sättas innan, eftersom elen inte var klar då.Rolf grejar med dörren...Ser ni hur mycket det skiljer mellan höger och vänster del av dörrbladet? Här är dörren även lite justerad..
Det blev mycket bättre efter det att Rolf var klar. Han klurade ut att dörren liksom satt lite "framåtlutad" i väggen, och därför blev det lite snett.. Nu går den lätt att öppna och det är inte alls ett sådant glapp. Tack Rolf!

Det var helgen det!

Nytt tips för internetshopparen...

Måste även tipsa om www.bagarenochkocken.se. En riktig kanonsida om man ska köpa husgeråd, t.ex. knivar, kavlar, egentligen vad som helst till köket. Har även snygga Tivoli Audio Radio och massa annat smått och gott! Mina Globalknivar som jag fick av Jesper förra julen, är köpta via Bagaren & Kocken. Bra priser o snabb leverans.

Surfa in där vettja!

// Johanna

Besök på Smålandsvillan + kakelleverans!

Idag har jag och min kollega Johnnie varit i innersta småland, i lilla Vrigstad! Vi hade studiebesök där, eftersom Nordea & Smålandsvillan ganska så nyligen har inlett ett samarbete. Vi blev bl.a. guidade runt i husfabriken och det var riktigt kul att se hur det går till när de producerar hus. Deras kapacitet ligger just nu på 6 hus/vecka, men de ska upp till ca 8 st/vecka i Vrigstad! Har även en fabrik i Sundsvall som just nu producerar 2 hus/vecka, men ska upp till det dubbla. En Smålandsvilla levereras ju nästan helt färdig, så det var lite häftigt att se när elektrikerna gick runt o grejade med elen eller att de lade golv o så vidare!

Idag fick jag även ett samtal från Malin på Vbgs Kakelhus, att vårt kakel hade kommit! Så nu är det bara att komma överens med deras killar på lagret om en dag som passar bra för att hämta det. Här går det undan! Har även kollat vidare lite på handdukstork, och det får nog bli en sådan i alla fall. Vi satsar på en till badrummet på andra plan, eftersom vi tror att vi kommer att duscha mest där.

Nu blir det sängen, efter en intensiv dag! Natti natti! //Johanna

Handdukstork..

Har börjat kika runt lite på handdukstorkar på nätet. Hittade badrumsbutiken.se och där hade de en del olika märken. Hittade dessa två som var i lite lagom prisklass o ganska snygga..


Den översta kommer från Svedbergs o den nedersta från Westerberg och bilderna är lånade från badrumsbutiken.se.

Vad tycker ni om dessa kontra en helt vanlig LVI Athena S? :)


 
Bild från lviprodukter.se

Ja, vi får leta vidare....

// Johanna

Kakel beställt!

Ja, då var första rundan med kakel beställt! Magnus håller på att spakla golvet där nere och har påbörjat fuktstpärren som sagt. På andra våning är badrummet gipsat o klart, nu ska det läggas i golvvärmeslingor + sättas golvgips. Så i fredags var jag inne hos Varbergs Kakelhus och lade den första beställningen.

I badrummet på första plan blir det en svart klinkers, Blackwood. Den ska vi även ha i "finentrén". Den är 30x60 cm. På väggarna blir det vit, högblank kakel, även det 30x60 cm. Klinkersen på golvet kommer även att gå upp på väggen, och markera där duschen är eftersom vi har duschväggar. Lite svårt att förklara, men får visa kort när det är klart istället!Bild lånat från www.konradssons.se.
Här är ett smakprov op den svarta Blackwood som vi ska ha.

I tvättstugan där nere hittade jag en annan platta när jag var inne hos Anki på kakelhuset. Så det blev en 30x30 platta, en grå som hette Fusion. Perfekt att de också hade kampanj på den nu - endast 175 kr/kvm!

Till köket var det svårt att hitta en platta som passade in.. när jag väl hittade den jag ville ha, så kostade den naturligtvis 1120 kr/kvm!! Allt annat vi tittade på kändes bara fel.. så det fick bli denna dyrgrip - Metallica Ferro Lapato, 60x60 cm.


Inte så bra bild kanske, men den är mörk brun (eftersom köket är brunt) med lite "silverstänk" i.. tänk "kattguld" i vanlig sten... Även denna bild är lånad från www.konradssons.se.

I badrummet på andra plan blir det även där högblankt vita plattor på väggarna, 30x60 cm. På golvet blir det en grå platta.. en ganska ny platta tydligen, och jag kan inte hitta den på Konradssons hemsida. Snygg är den i alla fall! Där uppe blir det en pelare med mosaik i duschen. Duschen består av en uppbyggd vägg med glasblock, och en duschvägg. Kommer nog blir snyggt tror jag.

Det vi funderar på nu är om vi ska ha handukstork eller inte... Vissa säger att de inte kan leva utan den, andra att det är bara en dyr handukshängare som de aldrig har på. Vad tror ni?

// Johanna

Badrum

Ja, då har vi kört igång med tätskiktet i badrummen! Eller ja, ikväll gjorde Magnus tätskiktet på toan där nere, och Jesper o pappa fixade o donade där uppe. Vi är ute i god tid vad gäller badrummen med kakel o klinkers å så vidare, men med tanke på att familjen Ivarsson/Lennermo ska bli fler i januari så är det bra att köra på nu medans det finns tid!Idag har Magnus satt en våtrumsväv  i badrummet där nere.Inte så snyggt nu kanske, men det blir! ;-)
Jeppe o co har även gjort klart isoleringen i ytterväggarna på andra våning.Jesper har också satt plasten som ska vara i smygen vid takfönstren."Fönsterbänk"

Imorron kommer Magnus och fortsätter med golvet i badrummet.

Nu rullar det på!!

// Johanna


Väggklocka...Denna hittade vi på Mio när vi var i Göteborg. Tror den skulle passa "klockrent" (ursäkta ordvitsen...) på väggen i vardagsrummet.... vid matplatsen. Kommer inte ihåg vad den heter... typ "jätte" eller "max" eller nått i den stilen i alla fall. Jag tycker den är fin, och kan nog passa in. Eller så får den stryka på foten för en snygg tavla!..

Mycket inredning nu..man börjar se slutet!..även om det är väldigt lång tid kvar!

// Johanna

Inredningssidor på nätet

Jag har börjat surfa runt en del på inredningssidor på nätet och måste tipsa om www.inreda.com och www.favoritsaker.se. Mycket smågrejer som är fina och man kan få en del inspiration. Har även hittat två sidor som har väggord och så.. www.myfirstroom.se och www.vimsadekor.se. På Vimsadekor har de bl.a. en sån där världsbild som jag har skrivit om tidigare.

Skulle behöva ha tips på någon sida som har schyst belysning... alltså lampor, lampskärmar och så.

Har du något bra tips, kommentera gärna!

// Johanna

Projekt gipsning påbörjat!...

Ja, nu är i stort sett all spånskiva satt och nu påbörjas gipsningen. Eftersom det tar sin lilla tid är första prio att börja med badrummen...Första takgipsen satt! Badrum första plan.Spånskivan i väggen mellan badrum o tvättstuga.Badrumsväggen från hallen sett.Snart är all gips från köket borta! Äntligen börjar man få en uppfattning om storleken på det rummet också, utan alla hiv med gips o spånskiva!En lite sliten byggare, som jobbat på jobbet 7-16 och på bygget 16-22 eller 23 den senaste veckan!..
Min hjälte!Medhjälparen som själv haft golvbyte hemma denna veckan...Elcentralen - rätt maffig va!? Mycket el blir det.. men trodde väl inget annat när man bygger med en "elektrikare"! ;-)

Imorron blir det halvdag på bygget eftersom det är herrmiddag för Jespers del. Även söndagen blir halv, då firar vi både far & Arvid 2 år! Å så kanske det blir en bakisdag för vissa??!!... :-)

Ha en härlig helg!

//Johanna

"Tapetletning"...

Ja, det börjar bli dags att leta efter de tapeter som man vill ha till huset. Det blir en hel del vita väggar och det kommer inte bli några heltapetserade rum inledningsvis i alla fall. På första plan blir det tapet i entrén och i vardagsrummet (två fondtapeter). Köket håller vi helt vitt eftersom köket i sig är ganska tongivande. Badrummet är ju kaklat, och i tvättstugan känns det lite "overkill" att tapetsera med någon färg. Hade dock tankar på att måla några schabloner i bästa "tvättstugestil", med tvättsymboler. I gästrummet blir det nog en målad fondvägg med en världsbild som jag visat er innan.

På andra plan blir det en fondvägg i vårt sovrum och möjligen en tapet på väggen i allrummet. De små rummen där uppe målas vita.

Såå.. jag har börjat leta lite grann på nätet. Boråstapeters hemsida var inte så bra, så jag får nog åka typ till Färghuset o kolla. Midbec var ett annat märke som pappa tipsade om. Kollade in favoritsaker.se som tydligen börjat med tapeter också. Hittade några snygga från Ferm Living...
Bildkälla: www.favoritsaker.se

Vad tror ni? Är det något att ha?

// Johanna

Svenska mässan, IKEA, Marbodal, Mio....

Ja, idag har vi hunnit med riktigt mycket! Vi tog lite sovmorgon eftersom båda hade svårt för att sova inatt.. Fullmåne kanske? Sedan stack vi först till Hem & Villa-mässan på Svenska Mässan. Nu har vi varit där två år i rad och verklligen inte tyckt det var något att ha!.. Så nästa år blir det inget besök där för oss i alla fall. Vi kollade i alla fall in hur en mörkläggningsgardin från Velux funkade och vad den kostade (för takfönstren). Så lite matnyttigt ändå!..

Därefter stack vi till Mio/Marbodal i Frölunda o kollade möbler o kollade även in köket en sväng till. Hittade en fin soffa, men den blir nog tyvärr för bred. Får leta vidare. Sedan stack vi till The Stadium i Sisjön, för att kolla vinterjackor. Vi hittade inget där, förutom Karro & Patrik i kön!.. Snackade en stund men sedan stack jag o Jesper till IKEA.Det blev en trerätters på IKEA med räkröra & vitlöksbröd till förrätt, köttbullar till huvudrätt o kaffe o mandelkaka till efterrätt! ;-)

Vi kollade in deras köksavdelning, för att rita på tvättstugan. Blev nog rätt bra, men dyrare än vad vi trodde! Nu när vi kom hem så fortsatte vi lite på ritningen, och hittade nog var de mesta pengarna låg så att säga.. Vi hade valt en högblank lucka... allt blev dubbelt eller tredubbelt så dyrt mot en vanlig, matt lucka. Å så viktigt är det inte med en högblank lucka. Men det blir nog bra i slutändan!

Sååå.. vi har alltså haft en heldag i GBG, och var rätt sega när vi kom hem. Hade tänkt sticka ut till bygget på kvällen, men valde att stanna hemma o slappa. Å det gjorde vi nog rätt i - rätt skönt!

Hoppas ni har haft en härlig helg!
Svenska Mässan - hem & villa 2010http://goteborg.hemochvilla.se/common/category.aspx?id=4964


Lördag

Idag har Jesper o pappa fixat med isoleringen i ytterväggarna på nederplan. Man ska sätta ytterligare 45 mm isolering på insidan, framför plasten. De har också satt kortlingar (eller kotlingar, vet inte riktigt vilket som är rätt) i köket, för att ha något att fästa köksskåpen i. Jag har roat mig med att städa på övervåningen..sjuuukt tråkigt, men vad gör man!..
Trekanterna kommer av att man har nästat fast isoleringen med spoltråd, så att det inte ska ramla ut!..Isolerat var det här!
Jesper snickrar kortling!...Munnen full av spik....Pappa skär isoleringen i rätt storlek.På kvällen började Jesper sätta spånskivorna. Nu går det fort framåt!!Arbetsbänk.Så här fint blev det i garaget efter förra lördagens städning! Tack pappa!

Imorron sticker jag o Jesper på Hem/villa-mässan på Svenska Mässan å sedan vidare till IKEA för att kolla in inredning till tvättstugan. Vi var ju på mässan förra året, hoppas att den är bättre i år än vad den var då. Vi hoppas att kunna kolla in några olika köksfläktar och kanske få lite annan inspiration. Kan ju inte skada i alla fall!

Ha nu en härlig lördagskväll!

// Johanna

Shopping på Cervera

Det mesta man gör och tänker på nu för tiden är ju på något sätt kopplat till huset, det går inte att komma ifrån.
Så när jag såg att Cervera hade extrapris på en traktörpanna kunde jag ju inte låta bli att slå till! ;-) I födelsedagspresent har jag redan fått en stekpanna + massa bra kastruller till min induktionshäll men jag ville gärna ha ytterligare en stekpanna, och då gärna med en högre kant. Så detta blev perfa! Inte nog med att det var extrapris - när jag o Jesper fyllde jämnt fick vi ett presentkort av Birgit (Jespers mormor) på Cervera! Så stekpannan kostade nästan gratis!399 kr på Cervera just nu, tror ordinare ligger på ca 799 kr.Hittade även dessa superfina bokstäverna! Längtar till nästa jul - som kommer firas i nya huset! :-)

Idag har Jesper börjat på att isolera ytterväggarna ytterligare. Det sista som ska göras innan man sätter gispskivorna.

// Johanna

Första filmen!

Ja, efter vissa påtryckningar från min kära sambo får jag nu lägga ut denna filmen!..
Jag säger bara en sak; spikpistoler är inte att leka med!// Johanna

"Lösullning" klar!

Ja, då har killarna varit här o lösullat både tak o bjälklaget (dvs golvet mellan plan 1 o 2). Man behöver tydligen inte alltid isolera mellan planen, men eftersom vi har golvvärme även på andra våning så är det bra om det är bra isolerat så att värmen håller sig på andra plan så att säga... Det var två killar som var o fixade isoleringen, o de höll väl på mellan 9-14 ungefär. Tydligen hade de fått lite trubbel med någon spik som hade satt stopp i röret för dem, och sinkat dem med ca 1 timme! Men allt löste sig tillslut.

Ikväll kommer Jesper hem relativt tidigt och vi tänkte diskutera lite hur vi ska möblera och så vidare. Både före o under bygget har vi båda varit förvånadsvärt överens om mycket, och har vi varit oense så har man fått fundera och sedan kommit på att den andres förslag kanske ändå är bättre. Nu har vi dock stött på en grej som vi inte kan enas om verkar det som!.. Det gäller placeringen av vårt matsalsbord! Varför vi måste bestämma det redan nu är för att det hör ihop med belysningen och därför med elen. Å tanken är ju att taken ska gipsas snart, å då är det ju kört med elen... Såå.. det kan nog bli en intressant kväll! ;-) Wish us luck!Den där stora röda saken verkar vara någon typ av fläkt som blåser ut isoleringen i slangen.Mycket isolering blir det!! Detta är vinden och det i mitten är landgången.Ca 60 cm isolering uppskattade Jesper detta till.Så här blev väggen!
Isolering!

Egentligen skulle inte taket och mellanbjälklaget isolerats förrän i nästa vecka, men eftersom firman som skulle fixa det fick ett återbud så kunde de komma till oss redan idag, perfekt! =) Nu rullar det på!


Mer el!

Jaa.. då har det gått några dagar igen och Jesper & Patrik har kämpat på med elen. Nu är det mesta draget som ska dras i väggarna så snart är det dags att börja sätta gips och spånskiva.
Eftersom jag har varit sjuk idag (förkyld - nu får det ha ett sluuut!!) så har jag surfat runt lite och kollat efter möbler men inte hittat något särskilt.. får nog bli en tur så man får se sakerna i verkligheten istället. Lite lättare tror jag!Mycket el blir det...Förstår inte hur de får ihop allt!..

Jesper har även fått satt skåpet som ska vara i väggen med golvvärmerören.


RSS 2.0