Fasad & planlösning

Jag kom på att det nog är ganska många av er som inte vet riktigt hur huset kommer se ut. Här får ni några bilder för att få en uppfattning. Vi har ändrat en del på planlösningen + att vi har förlängt huset 60 cm. I stora drag innebär det att vi har en annorlunda lösning på tvättstuga + badrum på första planet samt ett större "master bedroom" på andra plan.Vi kommer inte att ha kryss som balkongräcke utan kommer satsa på glas, stål eller någon annan snygg träkonstruktion. Vi kommer inte heller att förlängningen av taket ut över entrén utan kommer där fixa någon annan typ av lösning. Exakt vad det kommer bli får helt enkelt växa fram! :)På baksidan har vi ändrat fönstersättningen lite, egentligen bytt så att det stora partiet är längst åt höger. Vi har gjort så eftersom det passar bättre med hur vi kommer möblera där inne... På baksidan ska också byggas ett stort, härligt altangolv för härliga grillkvällar framöver! :)Ungefär där bilen står kommer garaget att vara, det kommer att vara förskjutet i förhållande till huset så att vi kommer ha en rejäl uppfart. Vi räknar med att 4 bilar kommer få plats på framsidan. Bra att ha när man får besök.


Entréplan - här har vi som sagt gjort en del förändringar.


Andra våning - som en konsekvens av att vi förlängt huset ser det lite annorlunda ut på andra våning också. Dock är samtliga rum placerade så som på bilden.

// Johanna


Mer verktyg - mot Skene Järn!

Denna helgen hade Skene Järn hela 15 % rabatt på väldigt mycket i sitt sortiment så jag och Jesper passade på att sticka dit för att se om de hade något att slå till på. Jesper har snackat om att en kap- och girsåg hade varit bra att ha och en sådan blev det! =)Här har vi underverket, monterat och "klart" i vår lägenhet!En Bosch GCM 8S Professional med tillhörande bänk Bosch GTA 3700 Professional!
En mans våta dröm när det gäller vertyg!... ;-)Den har laser så man kan kapa rakt och rätt!

Det blev även en snygg bricka till mig! :)

Märkte att Skene Järn är stället man ska åka till om man vill kunna köpa vad som helst under samma tak! De har verkligen allt!! Nu var vi lite sena och hann inte kolla så mycket tyvärr.

Idag har vi grejat mest hela dagen; Jeppe har hjälpt pappa med muren och jag har städat lägenheten + varit å handlat. Vad har ni gjort?

// Johanna

Vi har börjat!

Ja, då har vi satt "spaden" i marken - eller snarare grävskopan i marken och vi är på gång! Känns verkligen kul! Vi har nu fått alla ritningar också och på onsdag, den 28e april kl. 14 befinner sig Jesper och kvalitetsansvarige Urban på kommunen för att ha byggsamråd.Förresten, huset kommer första veckan i juli (v 27)!

// Johanna


"Pimp that wagon"

I morgon kommer grävaren och schaktar bort matjorden. Jeppe & jag har varit ute en sväng vid tomten idag och satt ut pinnar med grön färg åt grävaren..  Jeppe har koll på vilka pinnar som är vilka.. Själv har jag sämre koll! :) Får lita på att det blir bra, vilket det så klart blir!Byggcentralen och reklam från Borohus - tydligen är det ytterligare ett Borohus som ska byggas på samma område! Kul!

Har även ställt in lite grejer i husvagnen! Har varit på Gekås och handlade muggar, vinglas (OBS! viktigt!!!), tallrikar och en kaffebryggare. Vet inte vad vi behöver mer men det märker man väl så snart vi är igång!

Tjusigt värre va??!! ;-)

// Johanna

Kök + fläkt

Vi har ju sedan länge bestämt oss för hur köket ska se ut. Tänkte dock bjuda på några bilder för lite inspiration!Köket kommer från Marbodal och luckan heter Sushi Svart Bets. Bilderna ger inte köket riktigt rättvisa, luckan är mycket snyggare i verkligheten. Tänk va mycket god mat man kommer att kunna göra i mitt fina kök!

 Vi har ännu inte bestämt oss för vilken köksfläkt vi ska ha. Vilken tycker ni är finast?Fjäråskupan Diabol Vit - Kan nog funka bra till det mörka köket?

Carat

Fjäråskupan Carat - Funkar säkert också alldeles utmärkt. Lite mer "diskret" och vanlig kanske?

Ja, vad tror ni blir bäst? Kommentera gärna! :)

// Johanna

Första verktyget inhandlat!

Första verktyget inhandlat idag - en cirkelsåg! Kan vara bra att ha till garaget till exempel!

Fix & don

Både i går och idag har vi varit ute vid tomten och smågrejat! Igår hjälpte Rolf Jesper med att sätta ut lite pinnar och markera i backen var huset ska vara så att grävaren får lite koll när det är dags för hans jobb... Vi invigde även husvagnen igår - Lisbeth kom ut med smaskiga baguetter o vi drack kaffe o mumsade även på mina nybakta morotsmuffins med philadephiaostfyllning! Gott!

Idag har vi varit ute på Valen o gjort lite "hus-shopping" - köpte ordentliga arbetsbyxor till mig, en bra Fiskars-spade, en kabelvinda o lite annat smått och gott! Sedan var vi ute vid tomten och fortsatte greja med markeringarna. Gud vad härligt, snart är vi på gång på riktigt! Leveransdatum av huset är satt till 6-7/7!

// Johanna


Jesper mäter o grejar! 

Jeppe som mäter och grejar!Lite vattensjukt är det just nu...

RSS 2.0