"Mängdat" el...

Idag har Jesper fått hjälp av Patrik att "mängda" elen. Dvs ta fram hur mycket av varje "grej" man ska ha och vad man ska ha för grejer. Just nu lutar det åt Gira med radiobus. Får väl se vad det blir i slutändan. Att det kostar pengar är något som är säkert iaf! Men det blir väl så med en elektriker till sambo och en till svåger?! ;-)Kanske blir det denna stilen?

Idag har även pappa varit och målat klart utvändigt och Jesper satt klart vindskiveplåtarna på ½ huset.

// Johanna

Ventilation, plastning och isolering!

Denna söndagen har varit seg i det Aronssonska/Ottossonska hushållet... Lördagskvällen spenderades i mitt fall i Göteborg med goa tjejkompisar & Jesper var ute med sina kära bröder för att fira Linus som fyllt år. Alltså, söndagen = trött! Jesper har ändå varit duktig och varit ute på bygget ett gäng timmar. Till middag blev det en Varbergs Special dock!.. =)

Jesper har ju som sagt börjar greja med ventilationen.


Tydligen så tar den varmluften från typ badrum & kök och "sprider" ut det i huset.. Om jag inte har helt fel för mig? Ovanpå de där fyrkantiga "mojängerna" som sitter runt rören ska man lägga en "landgång" så att man kan krypa runt där uppe om något skulle behöva fixas sedan när man bor i huset.

Även två stora isoleringsbitar som ska sitta mot vinden i vårt sovrum (eftersom vi har öppet i nock i sovrummet) har kommit på plats.Lite svårt att se kanske... men ändå! Takstolarna som man ser där, kommer man även att se i vårt sovrum. De kommer säkert att "byggas på" lite, och sedan sätter vi spottar ovanpå, och målar dem vita. Kan nog bli fint. Och blir det inte så bra, så kan man ju alltid sänka taket.

Jesper har under större delen av söndagen tejpat (!) en massa på plasten för isoleringen.


Allt det gröna är tejp alltså. Mycket tejpande blir det!

I veckan som kommer blir det att fortsätta tejpa, fortsätta med ventilationen & köra igång med plastningen och glesningen!En bit plast är det satt här, här ska även på gles.

Nu blir det att kolla på film! Ha en härlig söndagskväll allihop!

// Johanna

Efterlängtad uppdatering!

Hej alla bloggläsare! (Om jag nu har några kvar vill säga... =) )

Här kommer en efterlängtad (?) blogguppdatering! Jag vet inte riktigt vad jag ska skylla på, mer än att det har varit mycket att göra med ALLT! Sedan sist har vi väl i stort sett spikat vad vi ska ha för kakel i badrum, kök och tvättstuga. I stort sett allt är målat utvändigt och första spånskivan är lagd på andra våning! Mamma & pappa har också hunnit med tre veckor till Spanien. Alla takfönstren är i och Jesper har påbörjat installationen av ventilationen.

Jag kör ett litet bildregn och lovar att bli bättre på att uppdatera hädanefter! :)Fika i förtältet. Som numera gått hädan efter all blåst! Vilket nybörjarmisstag att inte ta ner förtältet när det kommer storm!!Målare!Magda sportar en "funky"-tröja! Fuuunnkkyyyy!! ;-)Den äldsta och den yngsta systern i skaran!Fix med golvärme & avlopp till övervåningen.Isättning av första takfönstret.. vilken tid det tog! ½ dag att klura ut hur man skulle göra och ytterligare 1 dag till att genomföra arbetet.Glad fönsterfixare!Det regnade lite när fösta fönstret skulle i. Då var det bäst att täcka ordentligt.Andra fönstret gick fortfare, 1 dag!Sedan ökade man farten ytterligare och fixade två fönster på 1 dag!Fint! =)Karro & PatrikKarro har hittat ett bra träningsredskap i huset! Kanske ska låta dessa balkarna vara kvar?? ;-)Efter mamma & pappas Spanientur tog vi en fika i huset för att välkomna dem hem.Amanda hade saknat morfar & kramades länge och väl!Första "bjudningen" i huset! :-) Dock fick gästerna sitta på plaststolar och träbockar i hallen, får tro att det blir lite snitsigare bjudningar i framtiden!Golv på övervåningen!

Ciao!


RSS 2.0