God fortsättning...

Ja, man kan väl säga att bloggen har tagit lite julledigt?!..

På bygget så har arbetet förflutit nästan utan att man märkt att det har varit jul... självaste julafton var vi ju så klart inte på plats, men Jeppe har varit där både juldagen & annandagen. Nu är snart gipsningen klar och pappa Bert har börjat spackla lite granna.. Idag kom handdukstorken på posten också, nu händer det grejer! :)
Duschen på andra våning. Blev kanonsnyggt med mosaiken tycker jag!..

Golvet är lagt om lott, som en "tegelstensvägg", man ser det kanske inte supertydligt på denna bilden, men det blev väldigt bra faktiskt!

Färdiggipsad vägg!Färdiggipsad vägg no 2!

Medhjälpare!Andra husbyggarna som kom på besök!

// Johanna

Handdukstork beställd!

Japp, det blev en handdukstork ändå! Vi valde att ha den på övre plan eftersom vi tror att vi kommer att använda den duschen mer. På första plan får det nog bli krokar helt enkelt!..

Och det blev en...*trumvirvel*... Kio från Svedbergs!På bilden är det en Kio i krom 500*1400, vi har köpt 500*1000 så vi har "bara" tre partier istället för fyra som på bilden. Kan nog bli riktigt bra! :-) Bild från badrumsbutiken.se som vi för övrigt beställde den från.

Tror det kan bli riktigt fint mot det mörka golvet o vita väggarna!..

// Johanna


Julgranshämtning, söndagen den 12e dec 2010

I söndags var det dags för årets julgranshämtning med släkten! Magda & fam Lövdinger hade innebandy hela dagen så de kunde inte hänga med.  Eftersom Jesper var på bygget åkte jag med Karro & Patrik. Kl 10 var det sagt men vi var inte på plats förrän 11-snåret, eftersom vi alla mer eller mindre var förkylda & hade ont i halsen... Alltid lika mysigt att gå i skogen o leta gran, och det var ju bara kanon att det var en massa snö! Det mysigaste är ju ändå att grilla korv & dricka glögg efter det att man har hittat sin gran men ändå!.. I år var det smått kaotiskt vid elden eftersom det är fler barn än vuxna med nu för tiden!.. Men det har väl även det sin charm!.. :-)Stolt Lukas med sin fina gran som han ska ha på sitt rum!Alla samlade vid elden.Simultankapacitet är mitt mellannamn - jag grillar korv & dricker glögg & äter pepparkaka - samtidigt!
Karro är snäppet värre för hon gör allt ovanstående + att hon har Amanda i knät = tränar även magmusklerna!..=)Fina mamma som hade fixat massa gott med korv, glögg & pepparkakor! TACK!


Lucia!Ha en mysig lucia alla bloggläsare!

Kramar // Johanna

Mys på bygget!...

I lördags hade jag barnen ett par timmar när K & P skulle in o kolla på ny säng. Måste ju bara bjuda på ett mysigt kort där Amanda busar med "moffa"!..Snygg mössa på pappa tycker jag! ;-)

Projekt gipsning fortsätter!...

Ja, det blir ju en del att gipsa - helt klart. De små rummen på andra plan är i alla fall helt klara o taket i vardagsrummet där nere + gästrummet är också helt klart. Det är även en hel del annat som är satt...Jeppe skär till gips!..Jeppe in action!...Hjälpsam svåger!Pappi sågar gips!..Jeppe har även fixat klart de båda takfönstren som är utåt gatan. Den där plasten man ser ska sättas runt om så det är helt tätt. Mycket "meck" med takfönster kan vi konstatera.

Det var allt för denna gången! Tjing!
// Johanna

Badrum no.2...

.. är under konstruktion!.. Golvet lades klart igår lördag.Här läggs golvet inte i raka längor utan mer omlott.. som tegelstenar. Hade något tjusigt namn, men det har jag glömt av...Magnus vägrade kolla in i kameran, så det fick bli en "in action"-bild!..Här ser vi några "före"-bilder..Mycket flytspakel blir det!..

Är galet nöjd med valet av kakel & klinkers hittills!

// Johanna

Badrum no. 1 klart!..

.. ja, eller typ i alla fall! Det saknar ju så klart lite inredning (!) men kakel & klinkersen är på plats! Å fint blev det!..
Nu kanske ni förstår min tidigare beskrivning av kaklet lite bättre!... Det som går upp på väggen är alltså duschdelen.Är supernöjd!...


RSS 2.0