Status: 3 månader på Bäckåkersvägen & wowkänsla

Ja, nu har vi snart bott tre månader på Bäckåkersvägen. Hur är då status? Man kan nog summera det som att vi trivs väldigt bra i huset, känns liksom som att man aldrig bott någon annanstans...

Vi får frågan säkert 10 ggr om dagen; "Hur trivs ni i huset?". Mitt svar blir alltid att vi trivs bra, men att det inte har kommit någon "wow-känsla" ännu. Jag tror att vår känsla för huset är en annan än om vi hade fått en nyckel ena dagen och ett "var så god att flytta in". Jag menar inte att det ena är sämre än det andra, att bygga nyckelfärdigt verkar ju otroligt skönt & bekvämt! Det jag menar är att vi har liksom gått här mer eller mindre varje dag i ca 1 år innan vi flyttade in. Tomten har vi haft i drygt två år, så i huvudet har man ju flyttat in i huset 1000-tals gånger!

Kanske kommer den där "wow-känslan" när all marksten är lagd, balkongen är fixad, garaget är färdigsnickrat o alla smådetaljer i huset är klara? Antagligen & förhoppningsvis. Jag tror att vi har haft våra "wow-känslor" hittills när "delprojekt" i huset blivit klara. T.ex. när huset kom (ganska stort "delprojekt" i sig!!), när spångolvet var lagt på andra våning, när alla reglar på andra våning var uppe, när gipsen kom upp, när trappan var satt, när tapeten var uppe... Ja, det finns 1000 olika "delgrejer" som vi gladdes åt något otroligt! :) Vilken resa det har varit!

Våra grannar "åt vänster", Jonas & Lina, har i dagarna börjat bygga sitt hus. Det är så kul att se hur deras hus växer fram & fort går det (4-5 snickare går ju där dagarna i ända!)... Det är nästan så man är lite avundsjuk - det är ju så kul när det händer mycket! Jag gissar att de har ganska mycket "wow-känsla" hos sig just nu!..

En glad nyhet & en mindre glad...

.. vi börjar med det roliga: Vi har sålt husvagnen! Hade ju ute en annons på Blocket men ingen nappade.. den gick ut häromdagen, men skam den som ger sig tänkte jag och lade ut en ny annons. Med extrabilder till och med. :) Å visst - idag ringde en man o ville komma o kolla. Mindre än en timme efter telefonsamtalet var vagnen såld och bortforslad från tomten - gött!

Den mindre glada nyheten är att jag innan märkte att vi har fått sällskap här på Bäckåkersvägen 17 - av getingar! Det verkar inte bättre än att ett gäng getingar har byggt bo under ett par pannor på garaget. Jag märkte det innan när jag var ute och pratade med mina blommor ;) på altanen att det kröp in en geting under taket på garage. När jag o Jesper lite senare tog en kopp kaffe på altanen såg jag ytterligare en gul/svart sak sticka (!) in under taket. Jesper petade lite med sin tumstock under takpannorna och det krasade till o ut flög ett gäng ilskna getingar! Så nu blir det väl till att införskaffa sig lite geting-gift & sedan upp o demontera några takpannor....

RSS 2.0