Status: 3 månader på Bäckåkersvägen & wowkänsla

Ja, nu har vi snart bott tre månader på Bäckåkersvägen. Hur är då status? Man kan nog summera det som att vi trivs väldigt bra i huset, känns liksom som att man aldrig bott någon annanstans...

Vi får frågan säkert 10 ggr om dagen; "Hur trivs ni i huset?". Mitt svar blir alltid att vi trivs bra, men att det inte har kommit någon "wow-känsla" ännu. Jag tror att vår känsla för huset är en annan än om vi hade fått en nyckel ena dagen och ett "var så god att flytta in". Jag menar inte att det ena är sämre än det andra, att bygga nyckelfärdigt verkar ju otroligt skönt & bekvämt! Det jag menar är att vi har liksom gått här mer eller mindre varje dag i ca 1 år innan vi flyttade in. Tomten har vi haft i drygt två år, så i huvudet har man ju flyttat in i huset 1000-tals gånger!

Kanske kommer den där "wow-känslan" när all marksten är lagd, balkongen är fixad, garaget är färdigsnickrat o alla smådetaljer i huset är klara? Antagligen & förhoppningsvis. Jag tror att vi har haft våra "wow-känslor" hittills när "delprojekt" i huset blivit klara. T.ex. när huset kom (ganska stort "delprojekt" i sig!!), när spångolvet var lagt på andra våning, när alla reglar på andra våning var uppe, när gipsen kom upp, när trappan var satt, när tapeten var uppe... Ja, det finns 1000 olika "delgrejer" som vi gladdes åt något otroligt! :) Vilken resa det har varit!

Våra grannar "åt vänster", Jonas & Lina, har i dagarna börjat bygga sitt hus. Det är så kul att se hur deras hus växer fram & fort går det (4-5 snickare går ju där dagarna i ända!)... Det är nästan så man är lite avundsjuk - det är ju så kul när det händer mycket! Jag gissar att de har ganska mycket "wow-känsla" hos sig just nu!..

Kommentarer
Postat av: Lina

Haha! Kan tyvärr inte påstå att det är några stormande wow-känslor här heller faktiskt. Vet inte om det beror på att man hela tiden bara väntar på nästa steg och inte stannar upp och tittar på vad som faktiskt redan har hänt. Men visst är det kul!!!När vi var förbi Bläshammar innan idag blev vi inbjudna till en fixardag på lekplatsen i morgon eftermiddag. Om ni är hemma kanske vi kunde komma inom på lite husesyn efteråt?

2011-07-16 @ 13:11:54
Postat av: Helena

kul att ni trivs

2011-07-29 @ 08:03:20
URL: http://helenaskvarter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0