Mera målning...

Gårdagen ägnades åt mer målning för damerna och för herrarna blev det uppsättning av s.k. "luftare". Man sätter typ en smal regel på insidan av taket, i råsponten, mellan takstolarna och sedan spikar man fast en masonitskiva. Typ som en luftspalt. Ska vara bra för ventilationen tydligen.. ;-)Mamma & svärmor in full action med penseln!=)Jesper har även monterat fasadmätarskåpet.
Morbror Kjell kom förbi en sväng för att kolla in bygget.Pappa sågar till masonitskivorna på den farliga sågen!

Nu ska jag sticka ut till bygget med lite lunch. Idag ska jag städa undan lite och måla färdigt gaveln mot garaget (underdelen). Håll tummarna för fint väder i helgen så vi kan måla när pappa får med sig skyliften.

Over and out! // Johanna


Magdalena 40 år!

I söndags fyllde lilla storasyster hela 40 år och det firades med stort baluns! God mat, trevligt sällskap och mycket dricka!! Vi var trötta dagen efter på måndagen, så vi tog en dag ledigt från bygget. Det var riktigt skönt faktiskt. Nu är vi dock på det igen!... Ikväll blir det nog grill ute vid husvagnen, mysigt. Här kommer några bilder från födelsedagsfesten!

// Johanna

P.S. Alla tyckte brödet var kanongott! :-D D.S.
Målning

Hej igen!

Just nu håller vi på mycket med att grundmåla hus & garage. Jesper snickrar på knutbrädor, sätter in fasadmätarskåpet och så vidare. Pappa målar där vi inte kommer åt eller där det är för svårt för oss vanliga dödliga att måla! ;-) Idag, lördag, har Lisbeth, Bert, Jesper & jag varit på bygget. Lagom till tiokaffet kom även mamma förbi med tillhörande kollega o ambulans! De skulle hämta hem en ullhare från Varberg!.. ;-)
Nu lite bilder...Pappa målar vindskivor och "sponten" i "simsen"!.. :-)
Lisbeth målar & målar!Vi har även hunnit sätta upp förtältet till husvagnen. Blev kanon!...

Imorgon fyller lilla storasyster Magdalena 40 år, så då blir det fest på Grävlingvägen! Nu ska jag sova, eftersom jag ska upp tidigt och baka tomatfoccia!..CIAO!

Tak, garage & kranstrul!

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade igen så här kommer lite bilder igen!
Det som hänt sedan huset levererades är väl att vi (läs Rolf, Bert & Jesper samt med hjälp av Tilly) har lagt taket, dvs lagt bärläkt, gjort hål & satt "ventilationsplåtar", satt plåtar och hängrännor och slutligen lagt samtliga takpannor. Vi hade beställt en lastbil från Borohus som skulle komma med en kran, som skulle lyfta upp samtliga pannor på taket. När kranbilen kom, så visade det sig att den var trasig! Pappa stack till Horred och hämtade skyliften, så det ordnade sig i alla fall men det tog bra mycket längre tid! Dock kanske det inte enbart var av ondo eftersom killarna då kunde ta det lilla lugna och jobba på i lagom takt. Vädret var kanonfint och minst 30 grader i skuggan. Så då passade det bra med en skylift som åkte upp o ner i "sakta mak" så man fick möjlighet att vila lite mellan varven. Hade kranbilen varit där hade det varit ett hårt jobb i några timmar...

Nu är i alla fall taket på plats och det känns kanon! Även garaget har fått takpannor. I veckan som har gått har Jesper & jag satt panel på garaget, det blev liggande panel. Det blir kanonfint! Nu kan jag börja måla och jag har börjat så smått på garaget. I eftermiddag drar jag ut för att fortsätta. Mamma kommer också förbi och hjälper mig.Pannorna på plats!


Detta är ett så kallat "fågelband". Man sätter det längst ner på "kanten" av taket för att småfåglar inte ska kunna krypa in under pannorna o göra bon där. Praktiskt!Pappa & Jesper kämpar på med pannorna!
Baksidan av huset.
Rolf gör sig redo för takläggning! Han står på ställningen som vi hyrde av Stål & Hyr - ett måste när man lägger tak.Nästan klart! Jesper längst ner och Rolf uppe vid "det lilla taket".

Pappas skylift.Så här fint blev det på garaget! Nu ska det målas, sågas av på kanterna o sättas knutbräder. Även dörr, fönster & fasadmätarskåp ska sättas in. Börjar blir klart utvändigt!

Ha en fin helg allesammans! Jag vet vad jag ska göra - måla & fira syrran 40 år!! :)

// Johanna


Tillåt mig presentera....

... Rymd 161 på Bäckåkersvägen 17 i Varberg! *trumvirvel*Fint va? :)

Länge sedan...

Nu är det länge sedan det uppdaterades här på bloggen!
Sedan sist har grunden blivit helt färdig o garage har påbörjats. Här kommer ett litet bildregn...

RSS 2.0