Sen sist...

Ja, nu har det gått ett tag sedan uppdateringarna igen.. Men men, sånt är livet! Det har hänt lite grejer sedan sist..Golvet i köket är lagt!!Här ser man ju tydligt att färgen skiftar beroende på från vilket håll man tittar liksom.. Här är det nylagt och ej avtorkat, men är så sjukt nöjd med plattan. Grymt snygg och värd varenda öre!Vi har fått hem glasblocken till toaletten på andra våning...Klara "moln" med alu i "mellanpartiet"...Jesper har gjort de där "böjarna" i golvet, så att vi kan lägga golvvärmeslingorna snart...Pappa har slipat väggarna!... :-DHär fogar pappa hörnena i vårt sovrum...Första strykningen klar!

Har kommit på att jag måste beställa någon som kommer och måttar och lämnar offert på lameller + persienner till sovrummet + de små sovrummen på andra våning + till glaspartiet där nere... Om inte vi har det tills vi flyttar in så kommer jag inte kunna sova där!... Sover alltid med persiennen nerdragen...
Här ska det upp en vägg, för här ska det nämligen bli en WIC - Walk in closet! :-) Nja.. kanske inte riktigt, men en rejäl klädkammare i alla fall...

Det var allt för nu!
Målat kök + fönsterbänkar på plats!

Jag stack ut till bygget redan idag för Jesper tog halvdag och var hemma o åt lunch.. så det passade bra att hänga med ut en sväng. Lisbeth kom förbi med semlor, mums! :) 

Här får ni lite bilder på det nymålade köket och fönsterbänkarna som Jesper har satt på plats (lite temporärt, men snart på "riktigt")! :)Här kommer kyl & frys stå + en rad med micro och ugn.Här kommer vi ha diskmaskin och vask (där de blå slangarna sticker upp ur golvet) och även överskåp.Här kommer spisen och fläkten (man ser var fläkten kommer, det blir där ventilationsröret sticker ut från taket).En liten vägg ut mot vardagsrummet!Fönsterbänk på plats.....snygg va?! :)

Ha en trevlig fredagskväll! Här blir det lax med romsås och ett glas rött ikväll tittandes på Skavlan!.. Nice! :)

// Johanna

Checklistan

Ja, då har man börjat beta av en del på "checklistan" som också det lagts till en  del på...

 • Välja ny telefonoperatör och fixa så det gamla numret flyttas med.
 • Säga upp alla "extratjänster" på Glocalnet. √
 • Säga upp Varbergs Energi i lgh. √
 • Fixa med avtal med el-leverantör i Bläshammar.
 • Fixa soptunna + hämtning till huset. √
 • Fixa postlåda + adressändring.
 • Prata med Vivab om vattenmätare. 
 • Säga upp kabeltv i lgh. √
 • Fixa ny "tv-leverantör" till huset.
 • Säga upp nuvarande bredband och fixa ny leverantör till huset. √
 • Fixa så att hemförsäkringen flyttas med till huset.

Det har blivit en hel del fixat men vi har en del kvar också.. Har kikat en del på Varberg Energis hemsida och tror jag vet vad vi ska ha för telefon/bredbandsleverantör, det lutar åt Bahnhofs paket med bredband och telefoni. På TV är det bara Viasat Silver som har 3:an och 5:an i samma paket, så det lutar väl åt det också. Fast om man ska ha tvillingkort + trillingkort så blir det ju ca 400 kr/mån, vilket jag tycker är ganska mkt för TV bara.. fast å andra sidan så tittar man ju rätt mkt på TV ändå. Får väl diskutera med min bättre hälft, så kanske vi får till det tillsammans! ;-)

Idag är jag ledig, min lediga fredag, så då blir det att tvätta lite & så måste jag ta tag i disken! Imorgon ska jag dock jobba igen, vi ska ut på visningar med jobbet.

Status på bygget är väl att gipsningen är så gott som klar och pappa har målat i köket & håller på att spackla järnet! :) Imorgon kommer kakel-Magnus o fixar lite & det övriga flyter på!.. Förhoppningsvis kommer lite bilder på det allra nyaste på söndag!

Tills dess, ha en härlig helg! //Johanna

P.S. Stig & Kjell - ni är välkomna ner och kika på huset när som helst, förhoppningsvis lyckas ni pricka in Jesper lite bättre nästa gång! ;-) D.S.


Nya pryttlar!

Då jag inte har så mycket nya bilder från bygget att visa er så tänkte jag visa de senaste inköpen till huset...Karro var på MIO häromdagen som hade en grym rea - ord.pris på denna fräcka lampa 790 kr, pris nu; 70 % rabatt = 240 pengar! Som hittat! Tack Karro för du fixade! :)Fina stålgalgar från IKEA, 59 kr/ 5 st. Underbart fina "pärlgalgar" från Lisbeth Dahl, inhandlade på Paus i Breared, 45 kr/st. Tänkte att de passar bra i hallen, snyggt att blanda upp det hårda med lite mer mjuka detaljer!..Superfin kaffeburk + teburk, inhandlade på Cervera. Tror de kommer passa perfekt i mitt fina kök! Tror jag betalade 89 kr för den stora och 59 kr för den lilla.


Val av internetleverantör, telefonoperatör & tv-paket!...

Herre jösses vilken röra.. Eftersom vi har fiber i Bläshammar så går allt via Varbergs Energi, men det finns olika underleverantörer liksom. Sedan finns det inte bara en för varje utan en del olika för varje "delaffär" om man säger så.. Å sedan hittar jag även att det finns färdiga paket också!... Herre Gud - hoppas vi reder ut detta! :-)

Mitt krav är i alla fall att ha både 3:an o & 5:an på TV. Mamma & pappa har en leverantör & min syster en annan.. Å de är väl inte supernöjda någon av dem. Synd att man inte får välja fritt, man blir ju ganska styrd om man säger så.. Men det ska nog gå bra - får se vad jag får ihop..


Att fixa med...


Ja, det var ju inte så lätt att det bara var att säga upp lägenheten. Kom på igår att det är ju massor av grejer som ska sägas upp, flyttas och fixas med..  Det jag har kommit på hittills är:

 • Välja ny telefonoperatör och fixa så det gamla numret flyttas med.
 • Säga upp Varbergs Energi i lgh.
 • Fixa med avtal med el-leverantör i Bläshammar, by the way: rörligt eller bundet elpris??
 • Fixa soptunna + hämtning till huset.
 • Fixa postlåda + adressändring.
 • Prata med Vivab om vattenmätare.
 • Säga upp kabeltv i lgh och fixa ny "tv-leverantör" till huset.
 • Säga upp nuvarande bredband och fixa ny leverantör till huset.

Ja, det var det som jag har kommit på hittills.. Har ni några mer tips? De mottages tacksamt! =) Känns som att det är mycket att sätta sig in och ändå en del pengar varje månad det där med TV, telefon och bredband. Får försöka att läsa på och se vad som blir bäst för vår del.

Har varit ute med lunch idag på bygget och har även varit förbi Varbergs Färghus och kollat på tapeter (igen). Är inte helt 100 på tapeten till vardagsrummet, men jag hittar inget som jag gillar bättre. Får försöka att få med mig Jesper på en titt en dag så får vi se vad vi fastnar för.

Nej, nu ska jag sätta fart med middagen här, snart kommer "snickar´n" hem från bygget!.. Ha en skön lördagskväll allihopa!

// Johanna

Uppdate:

Fick tips i kommentarsfältet att fixa hemförsäkringen, bra tips! Tack!


Uppsägning av lägenhet...

Igår skickade vi in uppsägningen av lägenheten,  vi har den till sista april. Har även kollat upp flyttstäd och så där så nu känns det att det börjar närma sig flytt en gång för alla!

Kom även på att det är lite möbler som vi nog behöver styra upp försäljningen av, bl.a. vitrinskåpet o soffbordet. Har ju dessutom en tvättmaskin till salu! :) Kanske blir det dock tippen för den..


...Nu lämnar vi Ringvägen för gott! :-)


Ringklockor!

Ja, en ringklocka vid varje dörr är ju ett måste så jag fixade ett par snygga till Jesper i födelsedagspresent förra året! Tror inte jag har visat dem, men de ser ut så här..Snygg va? Inköpt på Varbergs Låsservice.

Har nog förresten bestämt oss för lampa.. det blir "trådlampan" från Shine!.. :-)

// Johanna

Leverans av smygar & fix med isolering o el!

Ikväll har jag varit ute på bygget en sväng.. hjälpte Jesper att dra lite el mellan uttagen och nu är det bara att dra kabel till tryckknapparna & till spottarna kvar tror jag.. Jag fick även i uppdrag att isolera några ett par innerväggar, det gick riktigt bra - men fyyyyy vad det kliar! Usch! Kastade mig in i duschen när jag kom hem..

Idag har vi även fått fönstersmygarna levererade..Jesper & Rolf har isolerat och klädkammaren som ligger i anslutning till tvättstugan blev klar idag!Det var allt för idag!

God natt! //Johanna


Handdukstorken monterad!

Så var handdukstorken monterad! Fint va?!

De blå "plupparna" ska naturligtvis tas bort!... :-)

// Johanna

Fokus: kök!

Eftersom köket snart levereras är det det som vi fokuserar på just nu! Pappa spacklar och Jeppe har dragit elen nästa klar. Snart kommer kakel-Magnus o fixar golvet!


Idag har jag beställt köksfläkten. Efter mycket dividerande blev det en Diabol vit med alu-look!
Snygg va? Jag e supernöjd!..:-)I övrigt har vi även fått hem lite elmaterial..Spottarna som heter "Jupiter".

Det var nog allt för idag! :-)

// Johanna


Tema inredning: Lampa!

Har letat ganska mycket efter någon schyst lampa att ha över matsalsbordet. Vill inte ha npågot för "pråligt" eller "annorlunda", det känns inte som vår stil. Vill ha något enkelt men snyggt och "cleant"! Var på Shine här i Varberg för ett tag sedan och hittade då den här godingen..

En enkel trådlampa... man får ha reflektor i själva glödlampan så att ljuset blir någorlunda riktat. Bilden tagen från Globens hemsida. Pris ca 1400 kr.

Beställde hem IKEA-katalogen (ja, vi har "ingen reklam" på postlådan) och hittade då denna:Gnejs från IKEA.  Om man väljer denna får man ha två stycken bredvid varandra, eftersom den är ganska smal, 34 cm. Pris 179 kr/st.

Så, nu behöver jag er hjälp: vilken röstar ni för? Eller har ni kanske rent av ett bättre förslag?! :-)

Kram // Johanna

Lyxlirare...

..är man när man skriver små "lappar" till varandra på kakelplattor... ;-)Vänliga hälsningar kakel-Magnus! :-)

Projekt packning påbörjat!

Japp, då var projekt packning påbörjat då! Flyttlådor inhandlade!
Det börjar ju dra ihop sig, så det är lika bra att börja på så smått!...

// Johanna

Uppdatering...

Statusen på bygget är just nu: bli färdig med all gipsning + spackling! Jesper & Rolf fixade en del med gipsningen i går och pappa spacklade på!Sista spånskivan sätts i vårt sovrum.Sovrummet är redan gipsat rätt mkt...Pappa spacklar i ett av de små sovrummen på andra våning.

Idag bjöds det på ost- och skinkpaj + kladdkaka med grädde till efterrätt!


Gott nytt år!

Ja, det blev ett nytt år trots en lite bisarr nyår för vår del!.. Hahaa..

På bygget har det mer eller mindre stått still i några dagar.. Jesper har varit ute några timmar men inte riktigt hittat rätt energi & motivation. Det är nog första gången sedan vi började som motivatinen har trytit om än bara lite. Idag har han & Rolf varit igång igen!..

Bjuder på några bilder sedan helgen..Innan helgen stack Jeppe & Rolf och ritade av trappan så nu har de satt upp en "papperstrappa" så man ser var stegen kommer och så.. Vet inte riktigt vad det ska vara bra för, men antar att det är för belysningen och så.Pappa har varit flitig och spacklat mycket!.. Herre gud vad många "småpluttar" med spakel det blir.. jag blir galen bara jag ser det!Jeppe drar fram kabel till TV:n i vardagsrummet med hjälp av en dragfjäder.

Det var alles för idag, vi hörs! // Johanna

RSS 2.0