Tisdag 22e feb & lite blandat

Idag har Jesper gipsat klart i tvästtstugan och monterat skjutpartiet.. så här fint blev det:



Sett från hallen och ut i tvättstugan...



Sett inifrån tvättstugan...



Snyggt!:-)

När vi nu har nya fina badrum att använda oss av (ja, inte just nu men snaaart) så behövs så klart lite fina handdukar. Att hänga in "gammal skit" känns inte aktuellt! :) Har inhandlat lite olika nya, bla från ICA Hajen av alla ställen + IKEA. Hittade idag superfina handdukar på Hemtex (som hade 20 % rabatt just nu, passa på...)...



Två badlakan, två handdukar + en gästhandduk i cerise...

På alla ♥-dag fick jag en fin bakbok a la Leila från Jesper & på Gekås köpte jag denna fina burken..



Ställde upp boken på mina tavellister som jag har nu i köket i lägenheten. Tror nog att vi kommer att ta med oss dessa lister, eller köpa likadana nya, och sätta i huset. Passar bra på den lilla väggen ut mot vardagsrummet tror jag.



Detta blev ett sent inlägg! God natt!


Alma 6 år!

Idag firar vi Alma 6 år o därför blir det inget vidare arbetande på huset!

Grattis Alma 6 år!



Alma busar med tomarna hos farmor & farfar julafton 2010.

Lördag 19e feb

Ja, då är det lite drygt två månader kvar till inflytt! Vår kamera har inte tittat fram ännu, så därför bjuder jag på några kort från mobilen (som jag äntligen fått kopplat in till datorn.. förstår egentligen inte vad det jobbiga är i det?!).



Riktigt schyst med takfönster i entrén tycker jag! Blev riktigt snyggt nu när de är målade och så med... Härlig helg det varit med strålande sol & blå himmel.



Har inte visat vår klinker i hallen heller. Detta är "fintentrén" o det är samma klinkersplatta som vi har på lilla toan på första plan. Här har vi dock en annan fog, en helt svart. Blev superfint! Detta var gjort sedan innan, i helgen har Magnus lagt klinkersen i tvättstugan.

Har ju inte fått visat er några inköp från Gekås, detta eftersom kameran är borta!...
Så här såg våra vagnar dock ut när vi kom ut från affären...



Det mesta var mitt ska tilläggas...
Får återkomma med mer bilder på det som inhandlades...


SÄLJES!

Ja, det blir ju inte alltid som man tänkt sig eller hur?! Har nu suttit och lagt upp två annonser på Blocket, så håll nu tummarna för att vi får sålt det vi vill!...

Toalettstolarna

Ja, de vi har fått är några riktiga dammsamlare med massa krokar och konstiga vrår liksom under sitsen, så därför tänkte vi sälja dessa och köpa nya, som är mer raka där nere liksom...



Det syns inte så bra på denna bilden, men det liksom går in där nere... ;)
Nypris 2650 kr/stol, nu paketpris 4300 kr! Någon som är intresserad? :)

Stol Trend

Vi köpte ju bordet + stolarna igår på Chilli men redan när vi köpte det så tänkte vi att, hmm... ska vi verkligen ha vita stolar? Pratade lite om det idag, och vi vill hellre ha brunsvarta stolar som matchar köket! Eftersom vi ändå tyckte att det var så bra pris på bordet + stolarna kan vi sälja stolarna och köpa andra.



Ord. pris 399 kr/styck, nu paketpris 6 st för endast 2 000 kr! Intresserad? ;-)

Om ni vet någon som behöver en helt ny toastol eller ett gäng snygga stolar, så hör av er!


Dags att beställa inredning till tvättstugan snart...

Ja, då var det snart dags att beställa inredning till tvättstugan snart. Har bestämt oss för att köra IKEA. Billigt och bra, men lite trist att behöva sätta ihop ALLT själv.

Först tänkte vi ha en färgglad tvättstuga med någon kul, avvikande färg på luckorna. Men, vi ångrade oss och kommer nu satsa på vita luckor. För att allt ska "knytas samman" så väljer vi en brunsvart bänkskiva med aluminiumkant. Lite som köket, fast tvärt om! :) Kan nog bli fint!


Här har vi ett exempel på ett bänkskåp från IKEA med lucka Applåd vit. Kör vanlig vit, då högblankt var mkt dyrare...


Bänkskivan heter Numerär Brunsvart/brun och är en dubbelsidig bänkskiva.. knepigt va? 549 kr för en 246 cm lång bänkskiva, som hittat!


Handtagen heter Metrik och påminner om de som vi har i köket. Kan nog bli fint!

Alla bilder ovan från IKEA.se.

Idag blir det tacopaj till lunch för byggarna, idag serveras lunchen sent, kl 13.

Vi hörs!


Dålig uppdatering...

Jag har uppdaterat sjukt dåligt det sista, men det är för att min tid upptas av annat just nu. Att leta efter den förbaskade kameran!! Den har försvunnit och vi har letat precis över allt! I min bil, Jesper bil, mammas bil (har haft den några dagar eftersom min har varit på service), i huset, i lägenheten.. Men den finns ingenstans!... Jag tror att jag har råkat få med den i soporna på bygget men Jesper tror att den kommer fram...och kanske gör den det.. Men, jag tror nog att det blir till att införskaffa sig en ny kamera innan dess.. Tråkigt om vi inte kan dokumentera allt kul som händer nu på bygget ju! Kanske får ta en tur via Elgiganten i morron ut till bygget! ;-)

Idag har vi i alla fall varit på både MIO och IKEA. Var även inne på Chilli Store i Kållered och sprang på vårt framtida matsalsbord!.. De hade erbjudande på "Trendy matbord" + 6 stolar, så vi slog till! 3 999 kr för bord (som kan bli 270 cm långt!) + 6 vita stolar! Som hittat!



På bilden är det svarta stolar i PVC, men vi har vita. Bild från chillistore.se.

På IKEA fick vi även bra inspiration för vårt vardagsrum. Har letat efter ett fint sideboard, i vilket man kan ha glas, tallrikar m.m. Har inte hittat något som vi gillar till ett OK pris. Fanns en fin på Chilli men priset var runt 7 000 kr och det kändes lite väl mkt. Har haft funderingar på att köpa typ köksskåp + lucka från IKEA och sedan sätta ihop till ett sideboard på egen hand - billigt, tillräckligt stort och snyggt! Men det visade sig att de har en serie som heter BESTÅ på IKEA, och det funkar nästan på samma sätt! Smart! :) Finns dock bara i 60 cm eller 120 cm, och 180 cm hade för oss varit perfekt! Kändes lite tråkigt att ha en skarv mitt i alltihopa, men enligt tjejen på IKEA så kommer den en glasskiva att lägga ovanpå från 1/4! Perfekt!!


Detta är ett sätt att kombinera BESTÅ-serien.. kanske inte det vi kommer att välja, men är ändå helt ok! Bild från IKEA.se.

På MIO kollade vi in deras byggbara soffor, men har idag (medan vi strosade på IKEA) bestämt oss för att inte beställa någon soffa innan vi bor i huset. Känns som att det är så pass smalt där vi ska ha soffan att vi behöver känna oss för lite när allt är på plats, snarare än att måtta och chansa. MIO har mycket snyggt så det kanske blir soffinköp därifrån ändå men lite senare! Köpte i alla fall vita tabletter till matbodet och två cerisa ljuslyktor. Fräscht! Hittar tyvärr ingen bild på hemsidan och inte kan jag ta någon bild åt er heller.. Men men, den som väntar på något gott!?...

Nu blir det sängen i alla fall, sov gott alla!



Mot Gekås!

Helgen har spenderats på bygget o i Veddige. Idag vaknade vi till liv vid 9-tiden, men jag sa att "vi sover 5 minuter till".... De fem minuterna blev till två timmar (!) och jag o Jesper masade oss upp vid 11-tiden! Vid det laget hade pappa hunnit sticka till affären och köpa färska frallor, koka ägg o fixa kaffe! Vilken go start på dagen!

Jesper har varit några timmar på bygget, fixades med fönsterbänkarna.. Verkar vara ett jidder det där. Viktigt att det blir rakt och så vidare. Har inga roliga kort att bjussa på idag men hela övervåningen är nu målad en gång! Ja, om man bortser från klädkammaren som inte är spaklad o slipad ännu.. Men det blir påbörjat imorron!

Imorron har jag å Lisbeth bestämt att vi sticker till Gekås!



Jag har en del grejer som jag behöver ha till huset, t.ex. nytt strykjärn + strykbräda, taklampor till smårummen på andra våning och lite städgrejer. Så jag tänkte att man kan ju börja titta på Gekås som ju alltid har mycket fint! :) Så imorgon blir mitt presentkort säkert välanvänt! Såå.. lite mer roliga bilder väntar nog i morgon alltså!.. :)

Målning å visning av huset

Idag är det fullt ös i den Aronssonska/Ottossonska villan! Pappa Bert & farbror Sören är där och målar hela övervåningen idag och Jesper jobbar vidare med klädkammaren i vårt sovrum. Har inte varit ute på bygget sedan den väggen blev rest och herre jisses vad kul det var idag att se hur det blev!! Det blir en stoooor klädkammare! :) Var rädd för innan att vi skulle ha för lite förvaringsplats men jag tror nog det kommer att räcka till. Å andra sidan säger ju alla att man alltid har för lite.. men vi får se helt enkelt!



Farbor Sören!



Horreds måleri med bröderna Börjesson in action! :)



Pappi!



Inte alltid bra att vara två meter lång.. är ju så långt ner till golvet då! ;)



Fint blir det!



Klädkammarväggen! Här ska det i en skjutdörr också.. försökte ta kort inuti också för att visa hur stor den är men det var svårt.. kommer nog i alla fall att kunna ha en hel del hyllor och klädstänger här!

Hade besök idag också, kusin Josefine kom och tittade till oss!



Kul att du kikade förbi Jossan! Nästa gång blir det en öl eller två på altanen! :)

Ikväll skulle vi varit hos Lisbeth eftersom hon fyllde år igår, men tyvärr ligger hon däckad hemma i förkylning. Så ikväll blir det istället en spontan kortspelskväll @ Tärnvägen i Veddige.

Trevlig lördag!

Nya inköp!

Idag när jag gick hem från jobbet så slank jag in på Hemtex som (i vanlig ordning) hade rabatt & extrapris.
Fick med mig ett par dukar hem, ordinare pris 249 resp. 299 kr, men jag fick dem för 149 kr resp. 75 kr! Passar bra till våren tycker jag, ett klipp! :) Två fina kökshandukar fick också följa med hem. En lite färgglad och en lite striktare med texten "Det är din tur att diska älskling" på!






Trådkorg på Jula...

Kolla in denna snygga trådkorg som finns att köpa på Jula.se (av alla ställen..).



Endast 249 kronor. Tänk vad fin med kanske filtar i, handdukar på toaletten eller kanske ved vid kaminen? Superfin i alla fall och det blir nog att klicka hem den jag har redan klickat hem den! :)


Vilken dag!

Vilken dag jag har haft idag... Först försov jag mig och kom sent till jobbet. Halvvägs ner till jobbet inser jag att jag har glömt påsen med dagens lunch i - den står i hallen!.. Resten av dagen flöt på rätt så lungt och sedan skulle jag gå hem. Det regnar ute.. förbannade mig själv för att jag hade glömt paraply.. men men, bara att ducka och småspringa hem. Möter upp Jesper hemma och precis samtidigt som jag kliver innan för dörren kommer jag på att jag visst lade ner ett paraply i väskan i morse!.. *grrr*

Glädjande nog har Jesper idag i alla fall hämtat vår fina köksfläkt! Så nu står en suuuperstor kartong i vårt vardagsrum!... Jisses vad tung den var att kånka upp.. och sedan ska den ner igen! Phjuh!



Diabol vit med alulook från Fjäråskupan, inköpt på Elon Trivas i Varberg.

På lunchen (som blev en supergod sallad på Campino..så det löste sig ju i alla fall) så stack jag & kollegan Johnnie ner till Espresso House eftersom han var så himla sugen på en riktig latte.. Jag smög in på Village också en sväng och slog till på dessa supersöta ugglor som jag kikat på ett par gånger. Visst är de söta?!



129 kr/styck kostade de fina små ugglorna i lite retrostil. Eller "kult" som mamma hade sagt! ;-)

Fick också med mig vårens katalog från Village. Mycket fint i den... Passar himla bra att flytta på våren inser jag nu! :-)


Till duschen...

Till duschen har det nu inhandlats ett par stycken schampoo/balsam/duschtvåls-hållare. Svårt att hitta snygga sånna tycker jag så jag satsade på denna variant från Koziol som är fin o enkel.



Det blev denna i transparent...



Som ni ser går den att använda på många sätt!...



Bilderna är från favoritsaker.se och det är också därifrån jag har köpt dessa behållare. Pris per styck 179 kr.

Det jag letar efter nu är toalettpappershållare. Både att liksom ha den "aktiva" rullen på men även att ha extrarullarna på! :) Vill ha enkel design med raka linjer och gärna i borstad metall. Har googlat men hamnar för det mesta bara på badrumsbutiken.se och där har de inte så roliga sånna detaljer. Är det någon som har några tips på någon bra webshop där man kan hitta såna här saker?

// Johanna


Tips på inredningsblogg...

Annika tipsade om en schyst inredningsblogg...

Inspiration & design - inredningsblogg med tips & ideér för ditt hem

Jag har kollat de senaste månderna och måste säga att hon är riktigt duktig på detta med att ta kort, komma med ideér och så vidare. Och då menar jag ideér som alla kan genomföra, allt är inte svindyrt utan snarare budgetvarianter. Kolla gärna in den.

Här ser ni ett av mina senaste inköp som är just budget!



Riktigt fin kudde från Rusta för 59 pengar! Kanske inte så bekväm, men fin att titta på! :)

RSS 2.0