Första elen + vindslucka

Jaha, då var "el-helgen" här! Dags att börja dra all el! Jesper fick assistans av familjens andra elektriker och de började med att sätta hinkarna till spottarna. De har även börjat sätta vägguttag och datauttag.Slang och massa andra bra elgrejer!En rad med spottar i hallen och i köket.Taket i allrummet på andra våning.Vägguttag (prov)

Eftersom elektrikerna körde på med allt rörande elen så fick pappa greja med något annat. Han satte in vindsluckan och fixade med den.Fint blir det!

Idag, söndag, får Jesper hjälp av Patrik igen med elen - grymt tacksamt! De drar slang och fixar o donar! I morgon, måndag ska vi stämma av när de kommer och isolerar i taket + bjälklaget och sedan kör vi bara på. Det går fort nu!

// Johanna


Lika som bär?

Jag har hittat en sedan tidigare okänd bror till min käre far, alltså en för mig helt okänd farbror!.. ;-)
Vad säger ni, lika som bär?

;-D

Första ölen!

Än har det varit dåligt med öldrickande på bygget, men i lördags hämtade vi dit ett flak! ;-) Gott med lite belöning efter hårt jobb med glesningen!Skål!Eftersom jag skulle se till att Patrik kom hem till Tångaberg & att vi kom hem till lägenheten fick jag slå till på en alkoholfri öl, men det smakade bra det också!

Glesning & resning av innerväggar

Som ni vet som så restes innerväggarna på andra våning för ett tag sedan och nu var det även dags för undervåningen. Först var det dock dags att sätta plast & gles i taket.

Det gäller att mäta rätt!För att få rätt avstånd använder killarna en "mall" eller distanskloss...


Uppreglingen av väggarna på första plan tar lite längre tid att göra, eftersom "syllen" måste fästas i plattan ordentligt."Golvsyll" som man sedan ställer regeln på, och skruvar fast den i.Bra att ha laser som visar var väggarna kommer.Väggen till köket från "finentrén".Klädkammaren på första plan, i anslutning till tvättstugan.

Fint va!? :-)


Kommentera gärna!

Hej på er!

Jag har hittat en ny funktion (kanske inte så ny, men ny för mig!) här på bloggen som är "statistik"! Det innebär att man kan se hur många sidvisningar som har varit per dag och även unika besökare. Idag den 11/10 har det varit 15 st unika besökare, toppnoteringen ligger på det dubbla i mitten av september (ungefär där jag ryckte mig kragen och började uppdatera igen!).

Men.. jag får nästan aldrig några kommentarer. Såååå.. vilka är ni som läser min blogg? Kommentera tack! ;-)

// Johanna

Lite målat, mycket pratat & lagom fikat!

Japp, rubriken summerar dagen ganska bra! =) Tog det lungt idag, eftersom jag var vaken mellan 01.50 och 04.30 inatt! Körde Magda + Patrik från Anna-Kerstins & Henriks 40-årskalas och det var precis som att det var dags för mig att gå upp för dagen när Magda ringde, för jag kunde inte somna om när jag väl kom hem vid 02.30. Så förmiddagen blev lugn, med sömn o lugn frukost.

Stack ut till bygget vid 13 o serverade dagens lunch, som bestod av rester från gårdagens middag - Flygande Jakob! Precis när vi var klara med lunchen kom Alma & Camilla o hälsade på! Jag å gästerna tog en tur runt området och Jesper jobbade på. När vi skulle kolla in huset så kom mamma o pappa en sväng också! Trevlig värre! Sedan fick jag målat lite... å då kom Patrik och hälsade på en kortis, som hade lämnat Lukas på gympa. När han hade åkt så jobbade vi på en stund till men så kom Josefin & Johan, som bor i ett LB Hus på andra sidan och pratade lite! Vi pratade hus och kollade in deras 2 månaders dotter Kornelia. När de gick, så avlöstes de av pappa Rolf som kom och kollade in bygget! Alltså; lite målat, mycket pratat och lagom fikat! ;-)

Jesper har dock jobbat mer än mig idag, och fått gjort en hel del...Jesper har fått satt in fönstret där bak på garaget...Snyggt!Jesper har även satt stuprören på hela huset.Å så har han satt knutbrädorna på garaget!Jag har i alla fall målat gesimsen/simsen/takbotten på framsidan av huset! Fint va?!

// Johanna

Det sista utvändigt?

Helgen har bjudit på fint väder, så därför har Jesper & pappa Bert passat på att göra det sista utvändiga arbetet på huset (nästan i alla fall och om man inte räknar med balkongen som inte är 100 % klar!). Hittills har vi inte satt brädorna i gesimsen/simsen/takbotten men det var det dags för nu! Så här fint blev det:

Det ser så "städat" ut liksom.. Innan har det ju hängt någon duk ner här, så det har sett så ofärdigt ut. Vilket det ju så klart också varit!. :-)Här har Jesper aka Hulken o pappa Bert påbörjat baksidan!Å så har så klart elektrikar´n dragit ut lite rör så vi kan ha högtalare ute på uteplatsen! :)

Nu ska jag dra på mig "byggarkläder" och sticka ut. Kanske blir det att städa lite idag + att måla brädorna som Jesper & pappa satte igår. Jesper håller på att sätta fönstret i garaget - bilder på det kommer senare!..

Ciao!

Övervåningen

Hej!

Nu har det hänt grejer! I veckan plastade o glesades övervåningen klar och det innebar att man kunde börja regla upp väggarna på övervåningen! Jesper var ledig i fredags och då började han på det hela - och blev klar med det på samma dag! =) Så himla kul att se var rummen kommer vara och om det blir så bra som man hade tänkt sig! Innan har det ju bara varit ett stort rum däruppe så det har varit svårt att tänka sig hur det ska bli.Typ vårt sovrum.. som blir stooort!Ett av de små rummen.BadrummetIngången till det andra lilla rummet...Allrummet på andra plan.Jesper har även dragit de första rören för elen! :) Dessa ska vara för att kunna ha belysning på våra balkar i sovrummet..

Fint va?! :-)

// Johanna

Världskarta

Vi har pratat om att det hade varit lite fräckt att ha en världskarta på väggen, som en dekoration. T.ex. i gästrummet/kontoret på första plan. Har inte letat jättemycket, men lite och hittat denna på favoritsaker.se från FermLiving.Har ni några andra tips?

// Johanna


Plast & gles!

Hej!

I helgen har det varit fokus på plastning & glesning i taket på andra våning. Tydligen kul att göra (enligt Jesper) och för en annan är det rätt kul också - för det händer verkligen grejer snabbt!Smidigt att ha en spikpistol - det går väääldigt mycket snabbare! Jag testade ett par gånger, men det var lite läskigt! ;-)På denna bilden ser man taket i vårt sovrum - där det ska vara öppet upp till nock! Här är det lite knöligare eftersom man måste gå förbi takstolarna... Men fint blir det!

Jag ägnade gårdagen åt att röja lite utvändigt, och städa upp på nedervåningen.Det är detta jag får ägna mig åt när jag är på plats!.. Ni ser hur det ser dimmigt ut = damm!!

Idag ska vi åka ner till Erik & Therese i Träslövsläge och kolla in deras nya hus. Främst är det elen vi ska kolla in, de har tydligen något nytt märke för styrningen. Snart dags för oss att bestämma oss för vilket märke vi ska ha, så det blir kanon att kolla detta.

// Johanna

RSS 2.0