Kräftskiva!
Igår var det dags för första festen på gatan - Kräftskiva! Vi var ju som sagt med i kommitén så vi har fixat o donat lite - riktigtkul faktiskt! Ett fantastiskt bra sätt att lära känna sina grannar på också för den delen!
Vi höll till på lekplatsen där vi hade ordnat ett tält o bord & stolar. Eftersom vädret blev fantastiskt bra igår, så var det riktigt varmt i tältet hela kvällen, man behöver inga tröjor eller filtar.. kanske ifs berodde på det som fanns i glasen? :) Kul var det hur som helst, och vi på nr 17 är sega idag... Tur att man har en dag kvar att ladda upp inför jobbet på måndag på! :)
Igår körde vi på kräftor från Fiskexporten, aioli & vitt bröd. Hade kokat ägg men den burken vände vi upp o ner på så det blev inget med det... Något som är fantastiskt gott till kräftor är ju västerbottensostpaj - såååå smaskigt! Jag har ett bra recept på pajen, det kommer här...
Västerbottensostpaj
Pajskal:
125 g smör
3dl mjöl
2 msk kallt vatten
Man kan också byta ut 75 gr av smöret till 1 dl Kesella för ett fettsnålare pajskal.
Vispa äggen lite lätt, blanda i mjölk, grädde och kryddor. Rör i osten och fördela i pajskalet (jag brukar dock fördela osten i pajskalet först & sedan hälla över äggstanningen). Grädda i ugn på 225 grader tills pajen har "stelnat" och fått färg! Lycka till! :)

Bild lånad från vasterbottensost.com.
Vi höll till på lekplatsen där vi hade ordnat ett tält o bord & stolar. Eftersom vädret blev fantastiskt bra igår, så var det riktigt varmt i tältet hela kvällen, man behöver inga tröjor eller filtar.. kanske ifs berodde på det som fanns i glasen? :) Kul var det hur som helst, och vi på nr 17 är sega idag... Tur att man har en dag kvar att ladda upp inför jobbet på måndag på! :)
Igår körde vi på kräftor från Fiskexporten, aioli & vitt bröd. Hade kokat ägg men den burken vände vi upp o ner på så det blev inget med det... Något som är fantastiskt gott till kräftor är ju västerbottensostpaj - såååå smaskigt! Jag har ett bra recept på pajen, det kommer här...
Västerbottensostpaj
Pajskal:
125 g smör
3dl mjöl
2 msk kallt vatten
Man kan också byta ut 75 gr av smöret till 1 dl Kesella för ett fettsnålare pajskal.
Fyllning:
250 g Västerbottensost
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
salt och peppar
Vispa äggen lite lätt, blanda i mjölk, grädde och kryddor. Rör i osten och fördela i pajskalet (jag brukar dock fördela osten i pajskalet först & sedan hälla över äggstanningen). Grädda i ugn på 225 grader tills pajen har "stelnat" och fått färg! Lycka till! :)

Bild lånad från vasterbottensost.com.
Kommentarer
Trackback